Pandispanya için;
Tüm malzemeler çok sıcak olacak yoksa kekiniz kabarmayacaktır.
Yumurta ve şekeri 15 dakika mikserle çırptım. Kalıntıları önleyin ve 20 cm’lik bir spatula ile yavaşça karıştırın. kalıba alıp 180°C fanlı fırında 20 dakika pişirin.
Ekşi krema için;
Süt, un, şeker, nişastayı karıştırarak pişiriyorum. Kıvam aldığında altını kapatıp soğuması için arada karıştırıyorum. Düşmesini istemiyoruz, pürüzsüz olmalı.
Biraz soğuyunca krem şantiyi, tereyağını, vanilyayı, çikolatayı, kremayı ekleyin ve çırpın. Krema artık sizin Sıkma torbasına koyun, dolaba otursun, kalıplaması kolay.
Pandispanyayı en az iki saat dinlendirdikten sonra ikişer üçer kesip her katını 3 yemek kaşığı sütle ıslatıp krema ile karıştırıyorum.
Ortasına sade veya muzlu, çikolatalı, fıstıklı draje koyabilirsiniz.
Kalan krema ile pastanın üzerini kapatıp 3 saat dinlendirin, afiyetle yiyebilirsiniz
Sonunda süsleyebilirsiniz, ben yaptığım kurabiye ve kekleri kullandım. Yemeğinizin tadını çıkarın .
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]