Taze Kek – Tatlılarım

Pandispanya için;

Tüm malzemeler çok sıcak olacak yoksa kekiniz kabarmayacaktır.

Yumurta ve şekeri 15 dakika mikserle çırptım. Kalıntıları önleyin ve 20 cm’lik bir spatula ile yavaşça karıştırın. kalıba alıp 180°C fanlı fırında 20 dakika pişirin.

Ekşi krema için;

Süt, un, şeker, nişastayı karıştırarak pişiriyorum. Kıvam aldığında altını kapatıp soğuması için arada karıştırıyorum. Düşmesini istemiyoruz, pürüzsüz olmalı.

Biraz soğuyunca krem ​​şantiyi, tereyağını, vanilyayı, çikolatayı, kremayı ekleyin ve çırpın. Krema artık sizin 😊 Sıkma torbasına koyun, dolaba otursun, kalıplaması kolay.

Pandispanyayı en az iki saat dinlendirdikten sonra ikişer üçer kesip her katını 3 yemek kaşığı sütle ıslatıp krema ile karıştırıyorum.

Ortasına sade veya muzlu, çikolatalı, fıstıklı draje koyabilirsiniz.

Kalan krema ile pastanın üzerini kapatıp 3 saat dinlendirin, afiyetle yiyebilirsiniz 😋

Sonunda süsleyebilirsiniz, ben yaptığım kurabiye ve kekleri kullandım. Yemeğinizin tadını çıkarın 😋.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın