Etli yeşil fasulye tarifi için,
Fasulyelerin uç kısımlarını keselim. Ardından iyice yıkayın.
Fasulyeler süzülürken, yemeği yapacağımız tencereye eti koyalım, 1/2 su bardağı su dökelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Süzülen fasulyeleri doğrayalım ve kullanıma hazırlayalım. Onları istediğiniz gibi kesebilirsiniz, daire şeklinde kesmeniz gerekmez.
Domatesleri de yıkayıp soyun.
Domatesleri mümkün olduğunca küçük küpler halinde kesin.
Bu sırada pişen etlerin üzerine sıvı yağ ilave edilerek 2-3 dakika kavrulur. Haydi Yapalım şunu. Aldığım et yağsız olduğu için yağ ekleme gereği duymadım. Yağ eklemezseniz yağ yerine 1/2 su bardağı sıcak su ilave ederek yanma anında yanma sorununu azaltabilir ve zor karıştırma sorununu çözebilirsiniz.
Et rengi dönünce domates salçasını ekleyin. Sarımsak ezmesini karıştırıp kızartalım.
Domatesin kokusu gidince kuru fasulyeyi ekleyip iyice karıştıralım daha sonra tencerenin altını orta ateşte açıp 10-15 dakika pişirelim. Haydi Yapalım şunu.
Fasulyeler kavrulunca doğranmış domatesleri ekleyip tekrar kavuralım.
Domatesler suyunu bırakıp yumuşayınca 15 dakika pişirin, ardından iki bardak sıcak su ekleyip karıştırın ve fasulyeleri pişmeye bırakın.
Fasulye çok yumuşak olduğunda pişirilir. Fasulyenin pişme süresi fasulyeden fasulyeye değişiklik gösterdiğinden kontrollü olmakta fayda var.
Domatesleri eklediğinizde, fasulyeler yumuşamaya başlayınca çok çabuk yayılacağından yiyecekleri karıştırmamaya dikkat edin.
Bu tarifte soğan, sarımsak ve biber gibi malzemeler kullanmadım.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]