Taze meyveli dondurma ile Güllaç nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 3 yorum var. Tarif tüyoları, binlerce tarif ve dahası… Gulaş, pratik gulaş yapımı, pratik ramazan tatlısı, ramazan menüsü, ramazan tarifleri, tatlılar
Çıkış tarihi: 08-08-2010
4 5 5 1
Bu Güllaç’a öyle bir hayran oldum ki bir Mövenpick etkinliğinde gizlice tattım 🙂 Bir fotoğraf çekiminde olması gerekenden biraz daha taze bırakmışlar tabi ama kendime söz verdim ilk kahvaltıda bu tatlıyı götüreceğim ailemi ağırlayacağım masa 🙂
Gulacın ortasında Mövenpick Ahududu Çilek Şerbeti ve kullanılan meyve parçaları tatlıya inanılmaz bir lezzet katmış. Ayrıca geriye kalan tek meyvelerimizi değerlendirme fırsatı da yarattı. Ramazan boyunca farklı gulaş tariflerimiz olacak gibi görünüyor 🙂
Severek yaptığım Güllaç tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Güllaç Taze Meyve Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket Güllaç yaprağı 10 su bardağı süt 5 su bardağı toz şeker 2 kivi 3 adet mürdüm eriği 2 yemek kaşığı fındıklı pirinç 2 yemek kaşığı fıstıklı pirinç 1 paket vanilya ½ çay bardağı gül suyu
Taze meyveli dondurma tarifi ile gulaş nasıl yapılır?
Süt, şeker ve vanilyayı kısık ateşte kaynama noktasına getirin. Meyveyi soyun ve küçük parçalar halinde kesin. Güllaç yapraklarının yarısını sütle ıslatıp tepsiye dizin. Üzerine çileklerin yarısını ve kiviyi dökün. Kalan yaprakları ıslatıp yerleştirdikten sonra üzerine gül suyu püskürtün. Kalan kivi ve yeşim taşlarını üzerine serpip 45 dakika buzdolabında bekletin. Soğuduktan sonra gulası dilimleyerek servis tabağına alın ve Mövenpick Ahududu ve Çilek Şurubu ile servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]