Taze zencefil çayı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Hatta bir haftadır o kadar hastayım ki arayanlar sesimi tanımıyor Nilay hanımla görüşebilir miyiz? Der ki 🙂 Aslında bir gün bazıları onu karım sandı. Aslında, genellikle ilk gün doktora giderim çünkü o çok çalıştı ve kalmak istemedim.

Neyse ki geçen haftaki gibi sürekli evden çıkmak zorunda değildim. Bu sefer çok inat ettim, galiba doktora da gitmedim. Vücut alerjik ve en ufak bir soğukta burnum tamamen tıkanıyor.

Neyse ki az dozda alerji hapı ve bitki çaylarıyla sorunu çözdüm. Bu dönemde beni en çok rahatlatan şey az önce sizlerle paylaştığım zencefil çayı. Şimdiye kadar hepiniz taze zencefili biliyorsunuz. Havalar soğumaya başlayınca mahalle pazarlarına bile girmeye başladı.

Okuduğum kadarıyla içindeki “gingerol” adlı madde sayesinde iyi bir iltihap önleyici. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi dışında eklem ağrılarına da faydalıdır.

Bu çaya farklı meyveler de ekleyebilirsiniz. Karanfil dışında tarçın çubukları da kullanabilirsiniz.

En kısa zamanda sizlerle ek bir gönderi paylaşacağım ama zencefilli ballı içecek tarifime göz atmayı unutmayın.

Tarifin video açıklaması:

YouTube kanalıma abone olmayı unutmayın 🙂

Aşk…

Taze zencefil çayı tarifi için malzemeler

    1 küçük parça zencefil (30 gr) ½ limon ve ½ portakal 3-4 diş bal 3-4 bardak kaynar su

Taze zencefil çayı tarifi nasıl yapılır?

Zencefil, limon ve portakalı yıkayın. Zencefili bir sebze soyucu veya çay kaşığı ile soyun ve mümkün olduğunca ince dilimleyin. Portakalı ve limonun yarısını dilimler halinde kesin. Bir sürahiyi veya sürahiyi kaynar suyla doldurun. Sıcak suya zencefil, portakal ve limon dilimlerini ekleyin. Karanfilleri ekleyin, istenirse biraz bal ekleyin ve karıştırın. 10 dakika sonra üzerini düzeltip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın