Katmer Kırma tarifi için öncelikle unu ve tuzu bir kaba alıp ortasını açıp suyu yavaş yavaş ve düzenleyici olarak dökelim.
Yumuşak ama ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuralım ve yarım saat dinlendirelim.
Hamur çizildiğinde, yuvarlanması daha kolaydır.
Hamuru bezelere ayıralım ve üzerini bir torba ile kapatalım ki kurumasın.
Tezgaha un serpelim ve ilk bezeyi hamur incelinceye kadar açalım.
Üzerine sıvı yağ dökelim ve her yerini fırçalayalım.
Diğer ucundan başlayalım ve bir çiçek şeklinde saralım.
Aynı işlemi beze bitene kadar yapalım ve yarım saat daha dinlendirelim.
Hamuru çok ince olmayacak şekilde açalım ve yapışmaz yüzeyli bir tavada iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirelim.
Sıcakken yağ ekleyip afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun
Katmer’in Ayrı Gizli Telinin Yapım Aşamasından Fotoğraflar:
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]