Stres Malzemeleri (Bildiğiniz tüm tarifleri unutun arkadaşlar)
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı su
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 1 anlık sanal paket
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tuz
- 3 yumurta (2 sarısı için)
- Yeteri kadar un (yapışkan bir hamur olacak)
arasında sürmek
- Oda sıcaklığında tereyağı veya ghee
- Peynir, zeytin ezmesi, haşhaş ezmesi, çikolata veya ne isterseniz seçin arkadaşlar
Açılış tarifi nasıl yapılır (bildiğiniz tüm tarifleri unutun arkadaşlar)?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle sütü ve suyu küçük bir tencereye alıp ısıtalım, parmakla kontrol ettiğimizde kesinlikle yanmayacak kadar sıcak olacaktır.
- Bu karışımı hamur kasesine alıp üzerine maya ve şekeri ekleyip karıştırıp 5 dakika bekletip mayanın aktifleşmesini sağlayalım.
- Daha sonra 2 yumurtanın sarısını ayırıp ekleyelim, sıvı yağı ekleyip son olarak tuzu ekleyip unu azar azar ilave edelim.
- Yapışkan bir kıvama gelince 5 dakika yoğuralım.
- Elimizi yağa batırarak elimize yapışan hamurdan kurtulalım.
- Daha sonra üzerini kapatıp uygun bir ortamda 35-40 dakika mayalanmaya bırakın.
- Ekşi mayamızı çok fazla kırmadan eller yardımıyla toplayalım ve küçük portakal büyüklüğünde boncuklara bölelim.
- Yumuşak tereyağını bezenin üzerine yayalım ve mümkün olduğunca elimizle açalım.
- Daha sonra 2’ye katlayalım ve aralarına istediğiniz iç harcı koyup yukarıdan aşağıya biraz çapraz şekilde yuvarlayalım.
- Hafifçe çevirerek iki ucunu birleştirin.
- Tekrar Çin mayası için uygun bir ortamda 20 dakika bekletelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında alt ve üst ayarda nar gibi kızarana kadar pişirelim. Sıcak servis etmek için.
Deneyecek arkadaşlara afiyet olsun, tarifimi beğendiyseniz beni takip etmeyi unutmayın. .
Tellerin kilidini açma (bildiğiniz tüm tarifleri unutun arkadaşlar) Resimli tarif
Telefon Açılışı (Bildiğiniz tüm tarifleri unutun arkadaşlar) son dakika Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da başladı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]