Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugünkü tarifim çok pratik tandır koyun eti aromalı bir anne yemeği. Neredeyse zahmetsiz ve sonuç mükemmel 🙂
Hele pilavı artan yağda pişirirseniz evin erkekleri sofraya elleri havada otururlar 🙂 Bu sıralar başka işlerle meşgul olduğum için buzdolabından çıkardığım eti gerçekten yıkadım. kuyu. Bu noktada, üzerinde çok fazla çalışılmasına gerek yoktur.
İşin sırrı, etin yağlı olması ve 550-600 gramdan az olmamasıdır. Böylece piştiğinde kurumaz ve piştiğinde lifleri ayrılır.
Ayrıca suyunu çekip yağda kalırken pişirmeye devam ettiğiniz için nar gibi kahverengi oluyor. Şimdi bu tarifi kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Kaburgalar diğer bölgelere göre daha hızlı pişer ancak suyu çıkarıldığında istediğiniz kadar yumuşak olmaz. Ardından biraz daha su ekleyip suyu bitene kadar pişirmeye devam ediyoruz.
Yağda kalınca kendi yağında nar gibi olana kadar kızartıp ara sıra çeviriyoruz. Bu yağda pirinç pişirmek istemiyorsanız, taze patatesleri küp şeklinde doğranmış ince bir kabukla kızartabilirsiniz. Harika bir garnitür olacak.
Baharatlamadan, doğramadan kolayca hazırlayabileceğiniz bu pratik Kuban Bayramı Tarifi’ni not etmeyi unutmayın 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Kuzu kaburga tarifi malzemeleri
- Kaburga kaburga (yaklaşık 550-600 gr yağ) tuz karabiber su (kaburganın yarısına kadar)
Tarifte kuzu kaburga nasıl yapılır?
Kaburgaları yıkayın ve uygun büyüklükte bir tavaya koyun. Et miktarının yarısına gelene kadar su ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Et suyu çekene ve yağ eriyene kadar pişirin. Eti kızgın yağa atıp nar gibi olana kadar kızartın. Kızaran eti kemiklerinden ayırarak servis edin. Arzu edilirse eti tencereden alıp kalan yağda pirinç pilavını pişirip etle birlikte servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]