Tencerede tandır tavuk tarifi

15. dakika. Hazırlanma zamanı

1 içinde. 15. dakika. Pişirme süresi

Dersler

  • 2 kilo tavuk parçaları
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Tencerede tandır tavuk tarifi

1. Tavuk parçalarını tütsüleyin, yıkayın ve kağıt havlularla kurulayın.

2. Tüm baharatları, sütü ve yağı geniş bir kaba ekleyin ve karıştırın.

3. Tavuk parçalarını sosu yaptığınız kaseye koyun. Sos tüm tavuk parçalarını tamamen kaplayana kadar tavuğu sosa batırın.

4. Tavuk parçalarını sosla birlikte 3-4 saat marine olana kadar soğutun.

5. Tavuğu pişireceğiniz tencerenin tabanına yağlı kağıt koyun ve tavuk parçalarını yağlı kağıda yerleştirin.

6. Üzerini örtmek ve hava almayacak şekilde sarmak için ikinci bir yağlı kağıt parçası kullanın.

7. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte, tencereyi ısıttıktan sonra kısık ateşte 45 dakika pişirin.

8. 45 dakika sonra tencerenin kapağını açın. Yağlı kağıdın içindeki tavuk parçalarını ters çevirin ve tekrar yağlı kağıda sıkıca sarın.

9. 30 dakika daha pişirin.

10. Tavuğu servis tabağına alıp dilediğiniz şekilde pirinç pilavı ve cacıkla servis edin.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın