medyauzmani.com

Tepside Kızarmış Tavuk Kebabı

Merhaba arkadaşlar, herkese merhaba. 🙌 Piknikte mangalımıza doyamayanlardan biriyiz. Ama dışarısı soğuk ve mangal yapamıyoruz diye hayal kırıklığına uğramayalım ✋ Eti kendi yapacağımız şekilde eve getiriyoruz.

Yeterince yiyecek alamıyorsun. Fırında pişirerek de aynı lezzeti elde edebilirsiniz. Peki bana eşlik etmeye ne dersin? ?? Tarifimize devam edelim 👇

Lezzetli ve lezzetli tavuk kebap tepsimizi almak için önce tavuğumuzu kelebek gibi kasaplara götürelim.

Bu, tavuğun en lezzetli kısmıdır.

Bilmeyenler için, deneyip bana hak vereceklerini düşünüyorum. Kelebek tavuğu dışarıda bırakamazsın.

Daha sonra bol su ile yıkayınız.

Not: Tavuk kokusundan hoşlanmayanlar için tavuk kokusunun gitmesini istiyorsanız tavuğu derin bir kaba alın, su, tuz ve sirkeyi ekleyip sirkeli suda yakl. bir saat.

Artık tavuk kokusu olmayacak.

O halde tavuklarımızı tepsiye dökelim.

Üzerine salça, tuz, kırmızı biber, karabiber, kekik, zeytinyağını ekleyelim.

Sarımsakları rendenin küçük tarafıyla ince ince rendeleyin.

Tavuklarımızı ve baharatlarımızı güzelce karıştırarak tanıyalım.

O halde tavuklarımızın üzerini örterek ılık bir odaya koyalım. En az bir saat bekleyelim. Baharatları ekleyerek kavuralım.

Ardından tavukları tepsiye yayalım ve önceden ısıtılmış 250°C fırında pişirelim.

Yüzü kızarmaya başlayınca tavuğun üzerine bıçakla hafif çizgiler çizip içini pişmeye bırakalım.

Birbirinden lezzetli tavuk yemeklerimiz enfes tepside (fırında) ve mangal tadında servise hazır arkadaşlar.

Arkadaşlarımızın denemesini kolaylaştıralım. Afiyet olsun.

Bu aşk 😉

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın