Tereyağı ve bulgur mercimek pilavı


Tereyağı ve Mercimek Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase yeşil mercimek çorbası
  • 1 kase bulgur
  • 100 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber

Tereyağı ve mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Mercimekleri tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Bu arada tavada tereyağı ve sıvı yağı eritip tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  3. Bulguru yumuşayan mercimeklerin üzerine atıyoruz, eritilmiş tereyağını ve suyunu ilave ederek karıştırıyoruz.
  4. Geçene kadar sıkıca pişirin.
  5. Bulgur sert ise biraz su ilave edin ve biraz dinlendikten sonra yemeğiniz servise hazır olacaktır.

Resimli tereyağlı bulgur pilavı tarifi

  • (mercimek ile
  • tatlı tarifi
  • bulgur
  • kek tarifleri
  • pilav
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • tereyağlı
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Karadeniz komak

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın