medyauzmani.com

Tereyağı ve bulgurlu pilav tarifi – kanıtlanmış bir tarif

10 dakika. Hazırlanma zamanı

Dersler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı şehriye
  • karabiber
  • tuz

tereyağlı bulgur pilavı tarifi

1. Tereyağı ve zeytinyağını pilav tenceresine alıp ısıtın.

2. Tereyağı eriyince şehriyeleri tencereye alın ve rengi dönene kadar karıştırın.

3. Yıkanmış ve süzülmüş bulguru tencereye ekleyin ve şehriye ile kavurmaya devam edin.

4. Biber ve tuzu ekleyip karıştırın.

5. 4 su bardağı sıcak su ekleyin, birkaç kez karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.

6. Bulguru suyunu tamamen çekene kadar iyice pişirin.

7. Pirinç pişince tencereyi ocaktan alın, temiz bir havluyla örtün ve 10 dakika bekletin.

8. Fermente pirinci sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın