medyauzmani.com

Tereyağı ve Yeşil Mercimek Bulgurlu Pilav

Kolay pilav yapımı,

Ben zaten bir sürü mercimek pişiriyorum, 1 bardak suyu ayırıyorum, paketleyip buzdolabında, kullanıma hazır halde saklıyorum.

Ama mercimek hazır olmayanlar için biraz daha açıklamak istiyorum.Bir fincan küçük yeşil mercimek çayı bir litredir. Suda kaynatarak pişirebilirsiniz ama dağılacak kadar çok pişirmeyin yoksa pirinçte pişmeye devam ettikçe dağılır.

Pişmiş mercimeğin fazla suyunu süzelim.Sadece iki bardak suya ihtiyacımız var.Mercimek suyu kullanırsanız pirincinizin vitamin değeri yüksek olur fakat pirincin rengi koyu olduğu için rengi siyah olur. yeşil mercimek.

Normal su kullanırsanız pirinciniz beyaz olur.

Seçim damak zevkinize ve göz zevkinize bağlıdır. 2 su bardağı sıcak su ve haşlanmış yeşil mercimekleri tencereye alıp kısık ateşte kaynamaya bırakalım.

Kaynamaya başlayınca bulguru ekleyip karıştıralım.

Suyu emen ve kabarıp pişen ne varsa altını kapatalım, kapağını kapatıp 10 dakika pişirelim, dinlendirelim.

10 dk. Daha sonra tereyağı ve sıvı yağı küçük bir cezve veya tavaya koyup eriyene ve ısınana kadar ocakta bekletelim, cezveyi ara ara sallayalım ve yağın karışmasını sağlayalım.

Dinlenen pirincin üzerine kızgın yağı dökelim, iyice karıştırarak pirinci silerek tüm bulguru yağla kaplayalım sonra tencerenin kapağını kapatalım ve 10 dakika pişirelim.Biraz dinlendirelim.

Daha sonra dilediğiniz kadar servis edebilir ve yemeğinizin tadını önceden çıkarabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın