Son dönemde uğradığımız kayıpların yasını tutmaya devam ederken, büyüklerimizi birer birer kaybediyoruz. Bu mübarek günde helva kavurdum ve giden herkes için dua ettim. Bazen gerisini özleme yüküyle hayatın daha da zorlaştığını düşünüyorum.
Uygularken kullandığım şapkayı annem aldı. Ne kadar gösterişliydi, ona uygun bir kılıf bulana kadar aradı. hayat bu…
Size iyi geceler. Dualarımız tüm sevdiklerimizin ruhlarıyla.
İçerik Tablosu
Tereyağlı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler Tam Ölçülü
- 1 su bardağı irmik 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt + 1 su bardağı su 4 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı çam fıstığı
Tam boy tereyağlı irmik helvası tarifi nasıl yapılır?
1. Süt, su ve şekeri küçük bir tencereye alıp ısıtın ve şeker eriyene kadar karıştırın. Şeker eridikten sonra ocaktan alın.
2. Tereyağını bir tavaya alın ve fıstıkları ekleyin. Fıstık ve irmik koyulaşana kadar orta ateşte tahta kaşıkla karıştırın.
3. İrmik istenilen renge gelince şerbeti ilave edin. Dikkatli olun çünkü çok fazla ısı yayar.
4. İrmik sütü çekene kadar pişirin.
5. Üzerini pirinç gibi iyice kaplayınca ocaktan alıp bir iki kere karıştırıyoruz.
6. Tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika bekletin ve sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]