Basit yemek denilince akla ilk olarak makarna gelir.
Makarna pişirmenin en önemli yönlerinden biri suyudur. Saf suyu ile pişirmek besin değerini ve lezzetini arttırır. Makarna pişirmek için dökme demir kullanılmaz. Makarnayı düz bir tavada pişirmek önemlidir. Pişirme sırasında yedi veya sekiz kez karıştırılmalıdır. Bu yapışmayı önler. Makarna pişirirken makarnanın sertlik derecesi önemlidir. Çoğu durumda, pişirme süresi on ila on iki dakika arasındadır. İtalyan yemek pişirme yöntemini seviyorsanız, yedi ila dokuz dakika arasında. Sosları eklediğimiz gibi sade de tercih edebilirsiniz.
Sıradan makarna söz konusu olduğunda, tereyağı mükemmel bir seçimdir. Sadece tereyağını ısıtıp dökmekle ilgili değil. Tereyağı ve su ile pişirilen bu pilav tarifi, lezzetli bir makarna ziyafeti vererek gününüze neşe katacak.
Tereyağlı Makarna tarifi için öncelikle tereyağını geniş bir tencereye alıp eritiyoruz. Ama ateşi fazla açmayın, hemen yanar. Eritilmiş tereyağı biraz eridiğinde, yağın kararmaması için ekleyin.
Yağ kızınca makarnayı koyuyoruz. Ara ara karıştırarak minik rostoların kırmızı olmasına özen gösteriyoruz.
Kızarmış göründüklerinde iki parmağımızı kaplayacak kadar kaynar su döküyoruz. tuz atıyoruz. Önce altını yak, hemen kaynat ki yapışmasın.
Daha sonra altını kısarak ve ara ara karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz. Kuruluğunu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Yumuşak olmasını istiyorsanız üzerine sıcak su ekleyip biraz pişirebilirsiniz.
Fırında Makarnamızı sıcak Tereyağı ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]