Tereyağlı Karides Güveç Nasıl Yapılır

Balık sofrasında servis yapabileceğiniz çok lezzetli tereyağlı karides güveç yapıyoruz

Sarımsakları soyup minik minik doğuyoruz

Bir tavaya 1,5 yemek kaşığı tereyağı alıp eriyince sarımsakları ilave edip 1 dakika kavuruyoruz

Yıkayıp suyunu sürdürdüğümüz karidesleri ilave edip kavurmaya devam ediyoruz

Karides önce suyunu bırakıyor, sonra suyunu çekince toz biberi ilave edip bir dakika daha kavurup ocaktan alıyoruz

Güveç kabına bölüştürüyoruz

Kalan tereyağı karides güvenlerini üzerine koyuyoruz

Servis yapmadan 5 dk  önce ısıtılmış fırında 5 dk pişiriyoruz ve sıcak sıcak servis yapıyoruz

Tereyağlı karides güveç hazır

Afiyet olsun 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın