Merhaba sevgili arkadaşım,
Unlu kurabiye sevenler ama normal yağ veya margarinle yapmak istemeyenler için tam boy, tam aromalı bir tereyağlı krema tarifim var. Yerken tadına ve dokusuna bayılacaksınız.
Mısır nişastası, kurabiyelere daha fazla gevreklik katar, bu nedenle buğday yerine mısır nişastası kullanmayı tercih edin.
Un kurabiyeleri tercihen olabildiğince beyaz ama ben 2-3 dakika daha bekletip o hafif kızarmış tadı almayı seviyorum. Beyaz seviyorsanız 13 dakika ayırmayın derim.
Bence şeker oranı tam olmalı, dilerseniz üzerine pudra şekeri serpmeden de servis edebilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagramım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Tereyağlı Unlu Kurabiye Tarifi Malzemeler (Tam Ölçü)
- 250 gram tereyağı 7 yemek kaşığı mısır nişastası (125 gram) 8 yemek kaşığı pudra şekeri (100 gram) 3 su bardağı un (300 gram) Piştikten sonra üzerine serpmek için pudra şekeri
Tereyağlı Kurabiye (Tam Ölçü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurma kabına alın. Üzerine mısır nişastası ve pudra şekerini ekleyip hafifçe yoğurun. Unu ekleyin ve hamur toparlanana kadar yoğurun. Toplanan hamur mutfak masasına alınır ve 2-3 dakika yoğrulur. Hazırladığınız hamuru 3 parçaya ayırıp 2-2,5 cm genişliğinde rulolar hazırlayıp keski yardımıyla parçalara ayırın. Yaptığınız kurabiyeleri pişirme kağıdı serili tepsiye dizin ve üzerlerine çatal yardımı ile çizikler atın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 13-15 dakika pişirin. Fırından çıkarılan bisküvilerin üzerine pudra şekeri serpin. Tamamen soğutulmuş unlu kurabiyeleri servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]