Tereyağlı yumurta doğrayın – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu hafta nedense içimden hep kahvaltılık tarifler yapmak geliyor 🙂 Bu tarifi önce pazar kahvaltısı için yaptım ve çok beğendik. Sonra videolu tarif yapma bahanesiyle yeniden pişirdim.

Burada en önemli nokta haşlanmış yumurtanın kıvamı, eğer tereyağda kapalı yumurta yapacaksanız kıvamı sert olmalı. Haşlanmış bir yumurtayı ince ince doğramak ve gerekirse yağda kızartmak en kolayıdır.

Yumurta haşlarken zaman çok önemlidir ve izlemeniz gereken bazı adımlar vardır. Birincisi yumurtayı haşlayacağınız suyu kaynatmak, 7-8 dakika katı bir yumurta için yeterli bir süre. Bu nedenle yavaş yavaş kaynayan suya koyduğunuz yumurtanın altını kestikten sonraki saate dikkat edin.

Ayrıca bu tarifi sadece taze pişmiş yumurtalarla değil, kahvaltıda katı ve yenmez olarak buzdolabına koyduğunuz yumurtalarla da yapabilirsiniz.

Aşk…

Tereyağlı Yumurta Damgası Tarifi İçin Malzemeler

İki yumurta (kişi başı bir yumurta kullanılabilir)
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• tuz
• karabiber
• kırmızı biber
• zaatar
• Taze Biberiye

Yumurta Tereyağlı Kaşar Tarifi nasıl yapılır?

1. Yumurtaları iyice haşlayın (kaynayan suya yavaşça bırakın ve 6-7 dakika bekletin). Haşlanmış yumurtaları soğuk suda bekletin ve kabuklarını soyun.
2. Soyulmuş yumurtaları uzunlamasına iki parçaya kesin.
3. Tereyağını tavaya alıp eritin, kuzu tuzu ve baharatları yumurtaların kesilen kısımları tavaya gelene kadar ekleyin.
4. Kızgın yağı yumurtaların üzerine sürekli kaşık yardımıyla dökerek 1 dakika pişirin.
5. Yağlanmış bir tabakta servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın