Maklube sevgili Seda’nın bizim için yaptığı bambaşka bir tarif. En büyük özelliği tepsi (sene) ile servis edilmesidir. Bu özelliğinin bu lezzetli yemeğe daha fazla samimiyet kattığını düşünüyorum.
Benim gibi pilavı karıştırarak pişirmeyi seviyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Tavuk yerine kuşbaşı kuzu veya dana eti de kullanabilirsiniz. Farklı baharatlar ekleyerek başka tatlar da elde edebilirsiniz. Aşk…
İçerik Tablosu
Ters tarif malzemeleri
2 büyük tavuk göğsü (doğranmış)
3 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağ
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıvı yağ
tuz
Dekore etmek:
5 havuç
3 patates
1 kutu bezelye
Güç için:
1 marul
Yarım demet yeşil soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 domates
yoğurt
Ters tarif nasıl yapılır?
1- Patatesleri ve havuçları küp şeklinde doğrayıp kızartın. Nohutları yıkayıp süzün. Pirinci ılık tuzlu suya koyun.
2- Tavuk kuşbaşı etleri alt üst edeceğiniz tencereye alıp üzerine biraz sıvı yağ ekleyip orta ateşte sıvı yağda kavurmaya başlayın. Tavukları suyunu bırakana kadar kavurun.
3- Pişen tavuğun üzerine kızarmış patatesleri, ardından havuçları, ardından süzülmüş bezelyeleri yerleştirin.
4- Pirinç suyunu süzün ve bezelyelere ekleyin. Tencereye 1 çay kaşığı sıvı yağ ekleyin. Son olarak çok az pirinç geçecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.
5- Pilav pişerken siz de salatanızı hazırlayın. Pirinçler suyunu çekince 10 dakika kadar ıslanmaya bırakın.
6- Maklobu pişirdiğiniz tepsiyi geniş bir tepsiye çevirin. Resimdeki gibi pilavın kenarlarına bir sıra salata ve bir sıra yoğurt dökerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]