Tiramisu – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Sevgili Ekroşcu’nun doğum gününü eşimle birlikte gerçekleştirdik. Süslemeler son dakika oldu ve neredeyse uyduruyorduk… İyi ki doğdun Ekroşş 🙂

Tiramisu tarifi malzemeleri

1 pasta tabanı (kakao)
yarım litre süt
1 labne peyniri
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
toz kakao

Tiramisu tarifi nasıl yapılır?

Yarım litre sütü tencereye dökün, süt biraz ısınmaya başlayınca 2 yemek kaşığı unu ekleyin, ayrı bir kapta çırpılmış bir yumurta sarısı ve 3 yemek kaşığı şekeri ekleyip biraz daha karıştırın.
Son olarak vanilyayı ekleyin ve topaklanmaması için sürekli karıştırarak kaynama noktasına yakın sertleşmeye başlayacaktır.Kıvam alınca ocaktan alıp mikserle labneyi 5 dakika kadar çırpın. Bas git.
Nescafe veya sıcak çikolatayı bir bardak sütle karıştırıp kek tabanına gezdirin.
İki tabanın arasına ve üzerine kremayı yayın ve tüm kek tabanını krema ile kaplayın. (Benim tavsiyem servisten bir gün önce yapıp buzdolabında saklamanızdır.)
Servise sunmadan önce buzdolabında beklettiğimiz tiramisuyu çıkarıp üzerini süsleyin, bir çay süzgeci kullanarak kremanın tamamının üzerine dökün ve siz benim yaptığım gibi bir parça çikolata veya bitter çikolata ile süsleyebilirsiniz.
Bu arada, o küçük karamelli çikolataları IKEA’dan aldım. Pasta ile harika oldu…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın