Toğga Çorbası Tarifi İçin Malzemeler (Hatay Bölgesi)
- 4 orta boy kabak
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 fincan dövme
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 7-8 dal nane
- 3 su bardağı kaynar su
Toğga (Hatay Bölgesi) Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İlk olarak yoğurdu tencereye alıp üzerine bir bardak su dökelim ve çırpma teli ile çırpalım.
- Yumurtayı, unu ekleyip ocağın altını açalım, burada sütün kesilmemesi çok önemli.
- Kaynayana kadar sürekli karıştırın.
- Önce kabakları küçük küçük doğrayalım ve 10 dakika kadar suda haşlayalım.
- Dövmeyi yumuşayana kadar kaynatalım.
- Yoğurt karışımı kaynadıktan sonra kabak, nohut, demirhindi ve naneyi ekleyin.
- 3 su bardağı kaynar su ekleyin, damak zevkinize göre tuz ekleyin ve kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. .
Resimli Toğga Çorbası (Hatay Yöresi) Tarifi
Toğga Çorbası (Hatay Bölgesi) yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]