Toga Çorbası (Hatay Bölgesi)

Toğga Çorbası Tarifi İçin Malzemeler (Hatay Bölgesi)

  • 4 orta boy kabak
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 fincan dövme
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 7-8 dal nane
  • 3 su bardağı kaynar su
Toğga (Hatay Bölgesi) Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. İlk olarak yoğurdu tencereye alıp üzerine bir bardak su dökelim ve çırpma teli ile çırpalım.
  2. Yumurtayı, unu ekleyip ocağın altını açalım, burada sütün kesilmemesi çok önemli.
  3. Kaynayana kadar sürekli karıştırın.
  4. Önce kabakları küçük küçük doğrayalım ve 10 dakika kadar suda haşlayalım.
  5. Dövmeyi yumuşayana kadar kaynatalım.
  6. Yoğurt karışımı kaynadıktan sonra kabak, nohut, demirhindi ve naneyi ekleyin.
  7. 3 su bardağı kaynar su ekleyin, damak zevkinize göre tuz ekleyin ve kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. 😊.

Resimli Toğga Çorbası (Hatay Yöresi) Tarifi

Toğga Çorbası (Hatay Bölgesi) yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın