Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugün bilgisayar başına oturmak için çok geç kaldım. Şu an üzerinde çalıştığım projelerin yoğunluğuna toplantılar da eklenince yapmam gerekenler birikti ve beni bu saatlere kadar ayakta tuttu. Şimdi bitiremesem de yarım kalmanın verdiği hoş bir yorgunlukla sana yazıyorum ve biraz rahatlıyorum.
Sürekli pişirip pişirmenin bazı zorlukları var. Her şeyin tadına varırsın ama ne yediğini anlamazsın. Akşam saatlerinde bile aç ve halsiz olduğunuzu görebilirsiniz.
Yakın zamanda bunun için pratik bir yöntem geliştirdim. Kinoayı bir iki bardakta kaynatıp hava almayan bir kapta buzdolabına koyuyorum. Yemek yemeye fırsat bulamayınca alıp dolapta gözüme hoş gelen şeylerle karıştırıp hızlı bir yemek yapıyorum. Bakmayın, o kadar tatmin edici ki küçük bir kum gibi duruyor.
Kinoanın faydalarına önümüzdeki günlerde (uzun bir aradan sonra) daha çok değineceğim. Artık bunları süpermarketlerde (genellikle yulaf kepeği reyonlarında) kolayca bulabilirsiniz. Bir paket uzun süre gidiyor.
Aşk…
İçerik Tablosu
Ton balığı ve kinoa salatası tarifi için malzemeler
- ½ su bardağı kinoa 1,5 su bardağı su 1 kutu konserve ton balığı 3-4 yaprak buruşuk yeşil soğan 1-2 dal taze soğan 8-10 dal zeytinyağı, dereotu, limon suyu ve tuz
Ton balıklı ve kinoalı salata tarifi nasıl yapılır?
Kinoayı küçük bir tencereye alın. 2 inç üzerine gelene kadar du ekleyin ve 30 dakika suda bekletin. Önce süzdüğünüz kinoanın üzerine 2 su bardağı su ilave edip kapağını kapatın ve orta ateşte 15 dakika yumuşayana ve köpürene kadar pişirin. Pişen kinoayı soğumaya bırakın. Kullanacağınız yeşillikleri yıkayın ve ince ince doğrayın. Ton balığını süzün, bir salata kasesine koyun ve çatalla ezin. Doğranmış sebzeleri ve soğutulmuş kinoayı ekleyin. Son olarak zeytinyağı, limon suyu ve tuzu ekleyip karıştırın ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]