Ton balıklı makarna – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Özellikle diyet yaptığım dönemde milyonlarca ton balıklı tarif deneyen ben, tek bir ton balıklı makarna tarifi paylaşmadım. Geçmişte balık ve makarnayı yan yana düşünmemiş olmamın bunda payı olabilir. Son zamanlarda ondan hoşlanmaya başladım. Hatta çok pratik olduğu için geçen hafta bir iki kere pişirdim.

Hatırlarsanız ben 30 yaşından sonra su teresini sevmeye başladım ve hatta çiğ halinden çok pişmiş halini sevdiğimi söyledim. Roka pestolu makarna ve hatta lavaşlı tost yaptım 🙂

Makarnayı yaparken su teresi kullandım ama biraz taze fesleğen ekledim. Kızarmış domates, kapari ve siyah zeytinin eklenmesiyle mükemmel bir lezzet ortaya çıktı. Tabii 1-2 diş sarımsak da lezzetine lezzet kattı. Evde her zaman taze fesleğen bulunmayabilir ama sıklıkla su teresi bulunur.

Sosun hazırlanışı ile makarnanın pişme zamanının çakışması önemlidir. Önce makarnayı ocağa koymayı unutmayın çünkü sos malzemeleri hazır olunca kısa sürede pişecektir.

Kapari nedir? Merak edenler için bir önceki somon tarifime ulaşabilirsiniz.

Ton balıklı makarnayı ton balığı sevmeyenlere bile bu şekilde yedirebilirsiniz.

Aşk…

Ton balıklı makarna tarifi için malzemeler

    160 gr ton balığı (kişi başı 80 gr konserve) 2 diş sarımsak 8-10 çeri domates ½ demet roka 3-4 yaprak fesleğen 8-10 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin (kediniz çıkarsa daha iyi olur) 2-3 yemek kaşığı yarım paket burgulu makarna Su makarna, zeytinyağı, tuz, dereotu ve karabiberi haşlayıp isteğe göre servis etmek için

Ton balıklı makarna tarifi nasıl yapılır?

Makarnayı bol suda tuz ekleyerek haşlamaya başlayın. Makarna haşlanırken yıkayıp süzdüğünüz su teresini doğrayın. Sarımsakları ezin, domatesleri ve çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri doğrayın. Zeytinyağını tavaya alın, domatesleri ve sarımsağı ekleyin ve hızlıca karıştırın. Tavaya su teresi, zeytin ve isteğe göre fesleğeni ekleyip sotelemeye devam edin. Kullanacağınız ton balığının yarısını tavaya ekleyin ve hızlıca kızartın. Erişteleri (tam pişirme süresinde veya daha az, 1 ila 2 dakika pişirdiklerinizi) boşaltın ve tavaya ekleyin. Tuz, karabiber ve kapari ekleyip karıştırın. Ocaktan aldığınız makarnaya kenara ayırdığınız ton balığı ve dereotunu ekleyip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın