Topkapı Tavuğu – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

2017 yılını karşılamaya hazırlanırken en sevilen tarifler yılbaşı sofrasında. Hindi dolması ya da tavuk dolması yapmak istemeyenler için çok mükemmel bir tarifim var. Bu ay çok büyük, biz azız zaten.

Aslında bu işlem tavuk şnitzele benzer, göğsü açın, gerin, dövün ve yukarı kaldırın. Kasap da bunu yapabilir ama siz riske atmadan evde kendiniz de rahatlıkla yapabilirsiniz. Schnitzel videosuna buradan ulaşabilirsiniz.

Bu arada, işte bütün bir tavuğu bölmenize yardımcı olacak başka bir video.

Dilerseniz tarifi kabuksuz da yapabilirsiniz ama güzelce kızartılan kabuk daha lezzetli ve daha zarif oluyor.

Bugün 2017 yılbaşı menüsü yapmaya çalışacağım. Yarın abone olursanız mailinize gelecek. Instagram, facebook ve twitter’da takip edenler, paylaşım yapılır yapılmaz haberdar olabiliyor.

Gerçekten Mutlu Yıllar!

Aşk….

Topkapı Tavuğu Tarifi Malzemeler

tavuk için:

    4 adet derili ve kanat kemikli tavuk göğsü, ½ çay bardağı ayçiçek yağı, toz kırmızıbiber, tuz ve karabiber

Doldurulmuş pilavı hazırlamak için:

    2 su bardağı pirinç 3 su bardağı tavuk suyu veya su 1,5 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı çam fıstığı 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1 çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı şeker ½ çay kaşığı karabiber ½ yemek kaşığı tarçın ¼ çay kaşığı ince kıyılmış dereotu yenibahar

Topkapı tavuğu tarifi nasıl yapılır?

Pirinci, suyu berrak akana kadar soğuk suyla yıkayın. 20 dakika soğuk suda bekletin ve süzün. Tavada kızdırdığınız yağda çam fıstıklarını önce pembeleşinceye kadar kavurun ardından soğanları ilave edip kavurun. Pirinci fırlatıp kavurduktan sonra dereotu hariç tüm baharatları, tuzu ve şekeri atın. Kuş üzümlerini sıcak suda ıslatın. Önceden kaynamış su/tavuk suyu ve kuş üzümünü pirince ekleyin ve orta ateşte üzeri yumuşayana kadar pişirin. Kapağın altına bir kağıt havlu koyun, ısıyı azaltın ve 5-6 dakika pişmesine izin verin. Piştikten sonra 15 dakika demlenmeye bırakın, ardından doğranmış dereotu ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın. Tavuk göğsünü şnitzeli açar gibi bıçakla açın. Bir kesme tahtası üzerine streç film serin ve üzerine tavuk göğsünü yerleştirin. Üzerini tekrar streçle kapatıp mutfak tokmağı veya tokmak yardımıyla sabitleyin. İçini tuz ve karabiberle tatlandırın. Pilavı göğüs etinin üzerine koyup üzerini kapatıyoruz. Derili tarafı yukarı gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Ayçiçek yağı ve acı biberi karıştırıp tavuğun üzerine dökün. Tuz serpin ve 180 derece fırında 30/35 dakika kızarana kadar pişirin. Dilimledikten sonra servis tabağına alın. Artık pirinç veya patates püresi ve sebzelerle servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın