En lezzetli makarna çeşitlerinden biri de kavurma makarnadır. Hala denemediyseniz mutlaka denemelisiniz. Sevgili Nurgül tarifi ben çok beğendim. Açıklamamdan resim 🙂
İçerik Tablosu
Kavrulmuş Makarna Tarifi Malzemeler
makarna kutusu
1 tavuk suyu
3 kaşık tereyağı
Bunlar
tuz
Fırında makarna tarifi nasıl yapılır?
3 yemek kaşığı sıvı yağı tencereye alıp erittikten sonra ne kadar makarna pişireceğimize karar verelim. Bütün paketi yapacaksak yarım paket burgulu makarnayı eriyen katı yağa ilave edip kızarana kadar karıştıralım. Bu işleme makarnanın rengi dönene kadar devam ediyorum. Daha sonra paketteki diğer erişteleri ekleyip sıcak suyu ekliyorum. (Bu makarnanın avantajı suyunun süzülmemesi ve besin değerini kaybetmemesidir.) Su makarnanın biraz üzerine çıkmalıdır. Tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın. Tuzunu ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Arada bir kontrol edip eğer erişteler pişmemiş ve suyu azalmış ise üzerine biraz kaynar su ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Not: Misafir geldiğinde pasta, börek, çörek yaptığımız gibi bu erişteler de Gönen’de kadınlar günlerinde veya komşu sohbetlerinde misafirlere ikram edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]