Tost makinesi hamur işleri – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Bayramdan sonra elinizde çok fazla rosto kaldıysa farklı şekillerde kullanabilirsiniz. En pratik örnekler sahanda yumurta, sahanda simit ve kızarmış milföy, bu şekilde normalde tost yemeyen aile üyelerini tostla besleyebilirsiniz.

Hele içine küçük bir parça garnitür eklerseniz lezzetine doyum olmaz. Dün yaptın bu böreklerden bir parça bile kalmadı.Çay saatinde sıcak veya ılık olarak veya akşam yemeklerinde sıcak meze olarak servis edebilir, misafirlerinizi etkileyebilirsiniz.

Hala kavurmadıysanız enfes tarif burada…

Aşk…

kızarmış turta

Kızarmış Pasta Tarifi Malzemeler

    20 yaprak milföy 200 gr ekmek kızartma makinesi 1 küçük kavanoz karışık garnitür (bezelye, havuç, patates) 1 yumurta sarısı 2-3 yemek kaşığı margarin (tepsiyi yağlamak için)

Kızarmış gözleme tarifi nasıl yapılır?

Daha önce pişirdiğiniz veya hazır aldığınız rostoyu çatalla ezerek parçalandığından emin olun. Küçük parçalar halinde doğradığınız rostoya sıraladığınız garnitürden 1 kavanoz ekleyin. Tart hamurunu buzdolabından çıkarın, yumuşayınca her parçanın ortasına birer yemek kaşığı harçtan koyun ve hamurun kenarlarını demet haline getirin. Hamurun köşelerini açılmayacak şekilde tutkalla iyice yapıştırın. Börekler yağlanmış fırın tepsisine 2 cm arayla dizilir. Bir fırça kullanarak tüm hamur işlerine bir yumurta sarısı sürün. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın