Merhaba sevgili arkadaşım,
Genelde evde balık tutmaktan çekiniriz. Kızartırsak aroması iki gün eve siner, balkonunda, bahçesinde mangalı olmayanların zaten mangal yapma lüksü de yok maalesef. Bu nedenle balıkları genellikle fırında pişirmeyi tercih ediyoruz.
Bugün vereceğim çipura tarifi evde balık yapmak isteyenlerin işini büyük ölçüde kolaylaştıracak. Izgaranız olmasa bile tost makinenizde ızgarayla aynı lezzette balık pişirebileceksiniz. Yağlı olmadığı için sigara içmeden ve mutfağı sular altında bırakmadan salata ile çok pratik bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz.
Pişirirken lezzetini arttırdığı için çipuraya bir miktar soğan dilimi doldurun. Ekstra lezzet için sadece soğan veya 1 ince dilim limon ekleyebilirsiniz.
Aşk…
Dersler:
- 2 Tohum (soyulmuş ve temizlenmiş) 1 küçük soğan
Sosu hazırlamak için:
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 4-5 damla limon suyu Tuz ve karabiber
İçerik Tablosu
Tost makinesinde Çipura tarifi nasıl yapılır?
Temizlenmiş balıkları yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın. Kurutulmuş balığın gövdesine bıçakla çentikler veya çukurlar açın. Sos malzemelerini bir kapta çırpın ve hazırladığınız sosu balığın içine ve dışına yayın. Halka halka doğradığınız soğanı balığın içine koyun. Izgarayı ve ekmek kızartma makinesini 5. seviyeye kadar önceden ısıtın. Balığı ızgara ve ekmek kızartma makinesinin kasesine yerleştirin, önce bir tarafını sonra diğer tarafını içi tamamen pişene ve derisi çıtır çıtır olana kadar pişirin (15-20 dakika).
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]