Trabzon Hurmalı Pasta (Cennet Hurması) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Gün o kadar yoğundu ki akşam saatin kaç olduğunu anlayamıyordum. Son zamanlarda toplantı yapmaktan çalışamaz hale geldim desem belki durumumu biraz açıklayabilirim. Sabah başlayan telefon ve trafik, İstanbul’da bir yerden bir yere taşınmanın stresi (benim gibi evde ve ofiste çalışan biri için daha sıkıcı) derken kendimi evimde bir hamur parçası gibi hissediyorum. . Bugün hem yorgunluğunu atmak hem de kedimin ağzını tatlandırmak için bekleyen bir tarif yerine nefis bir Trabzon Pastası (Cennet Hurması) tarifi paylaşmaya karar verdim 🙂

Hani pasta cenneti tarifimde bahsetmiştim, kesin bu sene hurma yemeye doyamadığım içindir. Böyle lezzetli tarifler çıkınca yine hurma alıyorum 🙂 Ben bu tarifte hindistan cevizi ve karanfil kullandım ve kesinlikle kullanmanızı tavsiye ederim. Yoğun aromasını koruması için kullanmadan hemen önce hindistan cevizinin rendelenmesini ve karanfili havanda öğütmenizi tavsiye ederim.

Ayrıca bu kekin öne çıkan özelliği normal bir keke göre daha düşük ısıda pişmesi ve dolayısıyla daha uzun sürmesidir. Bu kekinize mükemmel bir doku verecek ve ıslak, pamuksu bir kek elde edeceksiniz 🙂

Ben keki iki kalıba ayırdım ama siz tek kek kalıbında da pişirebilirsiniz. Bu pişirme süresini 10-15 dakika uzatabilir ama dediğim gibi sonuç efsane olacaktır.

Tarifin video açıklaması:

Kanalımı takip etmeyi unutmayın 🙂 Ayrıca video çekmemi istediğiniz tarifleri paylaşırsanız çok sevinirim.

Aşk…

Trabzon Hurmalı Kek Tarifi Malzemeler (Paradise Hurma)

    3 yumurta 280 gram un (2,5 su bardağı) 1 poşet kabartma tozu (10 gram) 2 çay kaşığı kabartma tozu 2 çay kaşığı öğütülmüş tarçın ½ çay kaşığı muskat ½ çay kaşığı öğütülmüş karanfil ½ çay kaşığı tuz 1,5 su bardağı hurma püresi 1 su bardağı ayçiçeği sıvı yağ 270 gr toz şeker (1,5 su bardağı) pudra şekeri (süsleme için) isteğe bağlı

Trabzon hurması pastası (Cennet hurması) tarifi nasıl yapılır?

Un, tuz, kabartma tozu, kabartma tozu, tarçın, hindistan cevizi ve karanfilleri bir kapta karıştırın ve bir kenara koyun. Hurmaları püre haline getirmek için: 2 yumuşak hurmayı soyun ve püre haline getirin, ardından bir karıştırıcıda karıştırın. hurma püresi, ayçiçek yağı ve şekeri ayrı bir kapta; Şeker eriyene kadar çırpın. Yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin. Ardından az önce hazırladığınız un karışımının yarısını hurma karışımına ekleyin. Kaşıkla aşağıdan yukarıya doğru karıştırın. Tamamen karıştığında kalan unu ekleyin ve karıştırın. Kullanacağınız kek kalıbını yağlayın. Kek hamurunu kalıbın yarısından biraz fazla olacak şekilde kalıba dökün. (Ben daha kısa sürede pişmesi için 2 kalıba ayırdım. Yarısını muffin kalıplarında da pişirebilirsiniz) Önceden 165 derecede ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirin. (Bunu kürdan veya bıçak batırarak kontrol edin, temiz çıkarsa pişmiş demektir.) Ben iki tavaya böldüğüm için 40-45 dakikada pişti. Fırından çıkarın ve 10-15 dakika soğumaya bırakın.Keki kalıptan çıkarın ve pudra şekeri ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın