Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu yıl hurma aldık. Onu bulduğumda, ne kadar olgun olursa olsun karşı koyamadım. Aldıklarım 2 gün geçmeden piyasaya çıkınca ben de bir şeyler yapayım dedim 🙂 Daha önce Hurmalı Bütün Sonbahar Pastasını yapmıştım. Rengi ve dokusuyla çok seveceğiniz bir tarif.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Trabzon Hurmalı Mozaik Kek Tarifi Malzemeler
- 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı hurma püresi ½ su bardağı ayçiçek yağı ½ su bardağı eritilmiş tereyağı 2,5 su bardağı un 2 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı toz tarçın
Trabzon hurması mozaik pasta tarifi nasıl yapılır?
Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın. Yükselen yumurtalara hurma püresi ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, tarçın ve kabartma tozunu ekleyin ve malzemeler tamamen birleşene kadar çırpın. Kek karışımını ikiye bölün, yarısına kakao ekleyip çırpın. Baton kek kalıbına yağlı kağıt serin ve biraz kakaolu hamur dökün. Sade hamuru kakaolu hamurun üzerine kaşık yardımıyla dökün. Hamur bitene kadar bu işlemi 2-3 kez tekrarlayın. Bir kürdan veya şiş kullanarak kek hamurunu aşağıdan yukarıya doğru karıştırın. 180 derece fırında 30-40 dakika içi kuruyana kadar pişirin. İçini kürdan ile kontrol edin, kuru çıkarsa fırından alın. Yarım saat dinlenmeye bırakın. Oda sıcaklığına gelen keki kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]