Labneli trüf, kırmızı renkli dergide Haziran 2011’den itibaren yazmaya başlayacağım Tarifler.net.tr köşesini denerken ortaya çıktı. Nefis ve nefis bir tarif oldu ama kısmen trüf mantarı olduğu için tarifi sadece dergiden okuyabilirsiniz 🙂
Çikolatalı ve kremalı trüf tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
Hatta bu trüflerden sürpriz turtalar bile yapabilirsiniz. Sürpriz trüflü muffin tarifi.
Gerçek trüf mantarlarının (mantarların) yerden yeni çıkmış gibi görünmesi için hazır çikolata sosu karışımımı pişirmeden kapladım ve toz haline getirdim.
Bu tatlı lokmalar bana 7-8 yaşlarımda evde oynarken yaptığım çamur kurabiyeleri ve oynamanın yaşı olmadığını hatırlatıyor…
Aşk…
İçerik Tablosu
Traverten Labne Malzemeler
- 100 gram labne peyniri (yarım paket) 4 adet pankek veya 4 çay bardağı ufalanmış kek dilimi 2 çay bardağı pudra şekeri 40 gram (bir çay bardağı) hindistan cevizi
kaplamak için:
Küçük kase kakao karışımı veya çikolata tozu (isteğe bağlı olarak fındık, antep fıstığı, badem filetosu)
Labne teraf tarifi nasıl yapılır?
Ufalanmış kurabiyeleri derin bir kaseye alın. Kekin üzerine pudra şekeri, hindistan cevizi ve labneyi ekleyip yoğurun. Yoğurulan karışımın üzerini streç film ile kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Geniş bir tabağa yaydığınız kakao veya toz çikolata karışımına batırarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]