Merhaba sevgili arkadaşım,
Tatilden sonra yoğun iş temposuna geri dönmek zor olsa da alıştığımı düşünüyorum. Ailedeki sevindirici gelişmeler çalışma hayatımın seyrine eklenince ne yapacağımı şaşırdım diyebilirim. Tek sorunum size söz verdiğim tatil resimlerini henüz düzenleyememiş olmam.
Şimdi yazıma güzel bir haberle başlayayım. İlk profesyonel işime yemek stilisti ve yemek fotoğrafçısı olarak başladım, benimle gerçekten gurur duyuyordu.
Renkli Kırmızı Dergisi’ndeki köşem tüm hızıyla devam ediyor, Temmuz 2011 sayısı yayında, kaçırmamanızı tavsiye ederim 🙂
Trüflü Sürpriz Muffinler dergideki ilk köşemden ve içindeki hindistan cevizli trüfler kesinlikle denenmeli.
Arta kalan pastanızı, bitmek üzere olan trüf mantarı veya kurabiye için de kullanabilirsiniz.
Tekrar başa dönelim muffinlerin sırları nelerdir,
- Tüm malzemeleriniz taze ve oda sıcaklığında olmalıdır. Yumurta ve şeker yüksek devirde buz haline gelinceye kadar çırpılmalıdır. Kabartma tozu kullanılmalı ve hamura en son eklenmelidir. Muffinlerin pişeceği fırın önceden ısıtılmalı ve muffinler fırına girdikten sonraki ilk 15 dakika fırının kapağı kesinlikle açılmamalıdır.
Aşk…
Trüf malzemeleri:
- 100 gram peynirli labne (yarım paket) 4 adet pankek veya 4 çay bardağı ufalanmış kek dilimi (çikolatalı, sade veya meyve parçalı) 2 çay bardağı pudra şekeri 40 gram (bir çay bardağı) hindistan cevizi
kaplamak için:
- Küçük kase kakao karışımı veya çikolata tozu (isteğe bağlı fındık, antep fıstığı fileto, badem fileto)
İçerik Tablosu
Sürpriz trüflü pasta tarifi nasıl yapılır?
Ufalanmış kurabiyeleri derin bir kaseye alın. Kekin üzerine pudra şekeri, hindistan cevizi ve labneyi ekleyip yoğurun. Yoğurulan karışımın üzerini streç film ile kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Geniş bir tabağa yaydığınız kakao veya toz çikolata karışımına batırarak servis edin.
kek malzemeleri:
- 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker ½ su bardağı sıvı yağ 3 – 2,5 su bardağı un 1 su bardağı süt 5 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya
Krem şantiyi hazırlamak için:
- 1 kutu krem şanti 1 su bardağı soğuk süt
Sürpriz trüflü pasta tarifi nasıl yapılır?
Şeker ve yumurtaları bir çırpma teline koyuyoruz, mikser ile önce düşük sonra yüksek devirde şeker tamamen eriyene kadar (şişene kadar) çırpıyoruz. Çırpılan yumurtalara süt ve sıvı yağı ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Kek hamurunu 1’er yemek kaşığı olacak şekilde kağıt kek kalıplarına paylaştırın, her kalıba 1 trüf koyun ve 1 parmak kalana kadar kek hamuru ile doldurun. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişirin. Pişen muffinleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince üzerine 1 su bardağı krem şanti ve 1 su bardağı süt ekleyin. Her muffinin üzerine 1 trüf ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]