Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugün yapmayı çok sevdiğim sağlıklı ve doyurucu bir kahvaltı tarifim var. Pek çok bayan, özellikle benim gibi ev hanımları veya genel olarak home office çalışanları, kahvaltıyı yalnız yapmak istemez. Güne erken başlasam bile yanımda kimse yoksa kahvaltı yapmak için kalıyorum. Bunun en olası nedeni tablonun ayarıdır. Ne anlamı var, hemen bir tabak doldurup yiyebilirsin diyebilirsin. Sonra bu sıkılmaya başlar ve yemek vakti öğlene doğru kayar. En azından benim için durum böyle…
Kahvaltı sadece sağlıklı beslenmeye önem verenler için değil kilo vermeye çalışanlar için de günün en önemli öğünü olduğu için bu öğünü biraz daha teşvik etmek gerekiyor.
2-3 ayda bir kahvaltı ile ilgili paylaşımlar yaptığımı takip edenler bilir. Yeni favorim ise fındıklı ve tül peynirli rulo oldu. Tulum deyince ağır peynir yiyemem ama İzmir tulum peynirini kahvaltıda ve diğer öğünlerde severek yiyebilirim.
Fındık deyince maalesef tabağımda badem, ceviz, kayısı incir olsun diyenlerden değilim. Sindirime ve vücudumuza iyi geldiği bilinen bir gerçektir. Hem lezzetli bir kahvaltı yapmak hem de kendinizi zinde hissetmek istiyorsanız bu basit tarifi deneyebilirsiniz.
Bu lezzetli ruloyu sadece kahvaltıda değil, dilediğiniz her öğünde yiyebilirsiniz.
Not: Pesto sos tarifine buradan ulaşabilirsiniz…
Aşk…
İçerik Tablosu
Tulum peynirli ve cevizli rulo tarifi malzemeleri
- 3 dilim tulum peyniri, dereotu ve maydanoz, 1 yaprak marul, kuru kayısı, kuru incir ve kuru erik isteğe göre badem, ceviz veya kuru meyve karışımı 1 yemek kaşığı pesto sos 1 tam buğday lavaş
Peynirli ve fındıklı rulo tarifi nasıl yapılır?
Maydanoz, dereotu ve marulu bol suda yıkayın ve peçete ile nemini alın. Dilerseniz elinizle kırın veya doğrayın. Lavaşı masaya alıp üzerine bir yemek kaşığı pesto sostan koyuyoruz. Peynir ve diğer sosları lavaşın üzerine eşit miktarda koyun ve rulo yapın. Hafifçe ısıtın ve istenirse servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]