05 dakika. Hazırlanma zamanı
Bol köpüklü sıcacık Türk kahvesi… Yorucu bir günün sonunda ya da dostça bir sohbetin ortasında en büyük ihtiyacımız. Bazıları tadı sever, bazıları alışır. Ama en özel ve eğlenceli zamanların ortağı Türk kahvesidir. Peki köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır? Yapımında neler gerekli? Köpük nasıl olmalı? Türk kahvesi profilimizi sizler için açıyoruz!
İçerik Tablosu
Türk kahvesi yapmak için gerekenler
İyi Türk kahvesinin sırrı kahvenin tazeliğindedir. Bayat kahve damakta ekşi bir tattan başka bir şey bırakmaz. Herkesin gözü senin üzerindeyken, böyle bir risk alamayız. Öncelikle kahvenizin taze olduğundan emin olun. Bunu mümkün kılmak için, yeni kahve satın almak ve kahve bittiğinde küçük miktarlarda alışveriş yapmak öder.
İyi bir Türk kahvesi için ikinci şart Türk kahvesi takımıdır. Cezve ve Türk kahvesi fincanlarından oluşan bu ekip, mükemmel tadı mümkün kılıyor. Kahve demliği de iyiyse, buna değmez! Çelik kahve sürahileri de ustacadır, ancak lezzetli kahve sürahileri her zaman bakır kahve sürahilerinden yapılır.
Suyu ve şekeri unutmayalım. Kullandığınız su içme suyu olmalıdır. Sık sık suyun soğuk olması gerektiğini duydum. Ancak ideal serinlik oda sıcaklığıdır. Tabii odanız çok sıcak değilse.. Kahveniz ne olacak? Tatlı mı normal mi? Siz de bu kararı verdiyseniz, hadi pişirmeye başlayalım.
iki kişilik türk kahvesi malzemeleri
- 2 çay kaşığı türk kahvesi
- 2 su bardağı su
- Daha az şeker için 1 çay kaşığı toz şeker
- Orta şeker için 2 çay kaşığı toz şeker
- Tatlı için 4 çay kaşığı toz şeker
Bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır?
Köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır? Dans edene tüm aşamaları bu soru ile açıklıyoruz!
- Cezveye kahve servisi yapacağınız kişi sayısı kadar kahve koyun. Tarifimiz için iki kişilik ayarladık. Cezvemize 2 çay kaşığı kahve ekledik.
- Cezveye iki su bardağı (oda sıcaklığında olması gerektiğini unutmayın) su ekleyin.
- Şeker içeriğini belirleyin. Sade yapacaksanız şeker eklemeyin tabii. Şekeri düşükse 1 çay kaşığı şeker, orta şekerliyse 2 çay kaşığı ve şekerli Türk kahvesi ise 4 çay kaşığı ekleyin.
- Kahve su ile tamamen karışana kadar hepsini yavaşça karıştırın.
- Kahvenizi ocakta pişmeye hazırlayın. Ocağı ortasından ya da hemen altından açabilirsiniz. İyi kahve yavaş pişer. Acele ederseniz köpüğü kaybedersiniz.
- Yavaş pişirilen kahveniz köpürmeye ve köpürmeye mi başladı? Bu yüzden bardağa biraz köpük koyun ve cezveyi tekrar ocağa koyun. Buna “ilk odamı almak” denir. İkinci taşı kahveyi biraz kaynatarak alacağız.
Lezzetli köpüklü kahveniz hazır! Kahve nasıl yapılır sorusuna cevap vermekten mutluluk duyarız. Nefis Türk kahvesi, içerdiği kafein ve maddeler sayesinde uyanık kalmayı kolaylaştırır. Çok iyi iştah.
Kahve köpüğünüzü kaybetmeyin!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]