Türk kahvesi sadece ülkemizde değil, dünyanın birçok ülkesinde kendine has pişirme şekli ile tanınmaktadır.
Birçok kahve türü suyla karıştırılarak hazırlanırken Türk kahvesi ateşte yavaş yavaş pişirilir. Yunanistan ve Kuzey Makedonya’da da oldukça popüler olan Türk kahvesi, eşsiz ikramları ile anavatanlarının adını taşıyor. Ne yazık ki dünyanın neresinde olursak olalım Türk kahvesi siparişi verirsek hep en lezzetli tadı evde ararız.
Şimdi sizlere köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır onu anlatacağız.
Bol köpüklü Türk kahvesi nasıl hazırlanır?
Dersler
- Türk kahvesi
- bunlar
- şekerler
yapılışı
İlk olarak fincan başına 2 çay kaşığı kadar taze çekilmiş Türk kahvesi ekleyin. Oda sıcaklığındaki içme suyunu bir bardakla ölçerek ekleyin. Daha sonra damak tadınıza göre şeker ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından sobanın üzerine koyun. Kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirmeye başlayın. Kahveniz dışarıdan köpürmeye başlayınca fincanları yarıya kadar doldurun. Son olarak tekrar ocağa alın ve iyice köpürene kadar bekleyin. Köpüren kahveyi kupanın kenarından bardağa yavaşça aktarın.
Kaynak: yemek tarifi siteniz