Türk Kimchi (Kore Turşu)

Türk Usulü Kimchi Tarifi Malzemeler (Kore Turşusu)

  • yarı sarılmış
  • 3 kırmızı turp
  • 3 ada
  • 4-5 adet yeşil soğan
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 2 soğan
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı zencefil tozu
  • ½ fincan soya sosu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı acı biber

sosu için

  • 3 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Türk usulü kimchi (Kore turşusu) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle lahanayı gelişigüzel doğruyoruz🔪
  2. Her tarafına tuz serpin, kasenin kapağını kapatın ve 30 dakika dinlendirin 🕜
  3. Lahanamız dinlenirken sosunu hazırlayalım.
  4. Pirinç ununu suyumuza atalım ve hepsi bir anda köpürene kadar pişirelim.
  5. İçine pudra şekerini koyup karıştıralım ve soğumaya bırakalım. 👍
  6. Bu arada diğer cevherlerimizi de doğrayalım 🔪
  7. Turp ve havuçlarımızı kibrit şeklinde doğrayalım.
  8. Yanlarına yeşil soğan keselim
  9. Soğanları ve sarımsağı robottan çekip macun haline getirelim 👍
  10. Kestiğimiz malzemeye ekleyelim 👍
  11. Soya sosu ve zencefili ekleyelim 👍
  12. Soğuyan pirinç ununa pul biberi ekleyip güzelce karıştırıp doğradığımız malzemelerin üzerine ekleyin 👍
  13. Lahanamızı 2-3 su ile yıkayıp elimizle sıkalım ve bu malzemeleri ekleyelim 👍
  14. 1 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyin ve iyice karıştırın.
  15. Problem turşuları en az bir saat dinlendirelim
  16. Daha sonra kavanozlara veya kapaklı kutulara koyun ve buzdolabına koyun.

hayır ,

  • Dinlendikten sonra tuzunu kontrol edin, damak zevkinize göre tekrar ayarlayabilirsiniz.
  • Sıcak seviyorsanız biraz daha pul biber ekleyebilirsiniz.
  • Kavanozları ağzına kadar doldurmayın, en az 1-2 parmak boşluk bırakın.
  • Sirke fermente olacağı için asit yapabilir ve kapaktan çıkabilir.
  • Koreliler pilavla yerler.
  • Ayrıca her türlü etin kebapla yenebileceğine inanıyoruz 😋😂.

Resimli Türk usulü kimchi (Kore turşusu) tarifi

  • “Türkçe
  • tatlı tarifi
  • yemek tarifleri
  • Bir çeşit yöresel Kore yemeği
  • sayı
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Ekşi
  • Urfa yemekleri
  • prosedürel
  • Gıda

sonraki haber:

Bir torbada yoğurt mayası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın