/*------------------------------------------------ * Shrink Header ------------------------------------------------*/ $(window).on('scroll', function () { var scroll = $(window).scrollTop(); if (scroll >= 110) { $(".sticky-bread").addClass("sticked"); } else { $(".sticky-bread").removeClass("sticked"); } });
$(".icon-share").click(function () { event.preventDefault(); $(".shareArea").addClass("active");
});
$(document).on('click', function (e) { if ($(e.target).closest(".icon-share").length === 0) { $(".shareArea").removeClass('active'); }
if ($(e.target).closest(".dotsAreaContent").length === 0 && $(e.target).closest(".icon-dots").length === 0) { $(".dotsAreaContent").css('visibility', "hidden"); } });
$(".a-plus").click(function () { var sBox = $(".a-plus-inp").attr("data-sBox"); var status = $(".a-plus-inp").attr("data-status");
var currentFont = parseInt($(".a-plus-inp").val()); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } else if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; }
if (status == "down") { currentFont = parseInt(currentFont - 1); if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; } } else if (status == "up") { currentFont = parseInt(currentFont + 1); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } $(".a-plus-inp").attr("data-sBox", sBox); $(".a-plus-inp").attr("data-status", status); }
$(".a-plus-inp").val(currentFont);
$("#newsRead .bottom .left .detail p").css("font-size", currentFont); });
Türk Usulü Kimchi Tarifi Malzemeler (Kore Turşusu)
- yarı sarılmış
- 3 kırmızı turp
- 3 ada
- 4-5 adet yeşil soğan
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2 soğan
- 6-7 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı zencefil tozu
- ½ fincan soya sosu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı acı biber
sosu için
- 3 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Türk usulü kimchi (Kore turşusu) tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle lahanayı gelişigüzel doğruyoruz🔪
- Her tarafına tuz serpin, kasenin kapağını kapatın ve 30 dakika dinlendirin 🕜
- Lahanamız dinlenirken sosunu hazırlayalım.
- Pirinç ununu suyumuza atalım ve hepsi bir anda köpürene kadar pişirelim.
- İçine pudra şekerini koyup karıştıralım ve soğumaya bırakalım. 👍
- Bu arada diğer cevherlerimizi de doğrayalım 🔪
- Turp ve havuçlarımızı kibrit şeklinde doğrayalım.
- Yanlarına yeşil soğan keselim
- Soğanları ve sarımsağı robottan çekip macun haline getirelim 👍
- Kestiğimiz malzemeye ekleyelim 👍
- Soya sosu ve zencefili ekleyelim 👍
- Soğuyan pirinç ununa pul biberi ekleyip güzelce karıştırıp doğradığımız malzemelerin üzerine ekleyin 👍
- Lahanamızı 2-3 su ile yıkayıp elimizle sıkalım ve bu malzemeleri ekleyelim 👍
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyin ve iyice karıştırın.
- Problem turşuları en az bir saat dinlendirelim
- Daha sonra kavanozlara veya kapaklı kutulara koyun ve buzdolabına koyun.
hayır ,
- Dinlendikten sonra tuzunu kontrol edin, damak zevkinize göre tekrar ayarlayabilirsiniz.
- Sıcak seviyorsanız biraz daha pul biber ekleyebilirsiniz.
- Kavanozları ağzına kadar doldurmayın, en az 1-2 parmak boşluk bırakın.
- Sirke fermente olacağı için asit yapabilir ve kapaktan çıkabilir.
- Koreliler pilavla yerler.
- Ayrıca her türlü etin kebapla yenebileceğine inanıyoruz 😋😂.
Resimli Türk usulü kimchi (Kore turşusu) tarifi
function voteComment(comment_id, type) { jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'voteComment', comment_id:comment_id, like:type }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ if(type == 'like'){ current_count = $(".likeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".likeCount_"+comment_id).html(current_count1); }else{ current_count = $(".dislikeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".dislikeCount_"+comment_id).html(current_count1); }
}else{ alert("Bu yorumu daha önce oylamışsınız."); } } }); }); } function reportComment(comment_id) {
var report = prompt("Rapor sebebini belirtiniz."); if(report.length > 3){ jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'reportComment', comment_id:comment_id, content:report }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ success_alert("Yorum bildirildi."); }else{ danger_alert("Bu yorumu daha önce raporlamışsınız."); } $(".com-report-button").attr('onclick', 'danger_alert("Üst üste yorum bildiremezsiniz.")'); } }); }); }else { danger_alert("Rapor sebebini lütfen doldurun"); } }
İçerik Tablosu
sonraki haber:
Bir torbada yoğurt mayası
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]