Türk lokumu gibi pişmiş kabak tatlısı malzemeleri
- 2 kilo kabak
- 3,5 su bardağı şeker
yukarı;
- ceviz
- un
Fırında lokum gibi kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Balkabağını soyun ve 3 inç aralıklarla kesin.
- Kabağı alıp dione şeklinde doğrayalım ve üzerine eşit şekilde şeker serpelim.
- Üzerini streç filmle kapatıp bir gece bekletelim.
- Sabah suyunu bırakan kabağı ıslak parşömen kağıdı ile kaplayalım.
- Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 45-50 dakika pişirelim.
- Yağlı kağıttan alıp tekrar 15 dakika üzeri açık şekilde pişirelim.
- Soğuduktan sonra tahin ve cevizle servis yapın. Afiyet olsun.
Not: Kabağın pişme süresi değişebilir o yüzden kontrollü pişirelim.
Resimli lokum tadında fırında kabak tatlısı tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]