Türk Tavuk Şiş Lokumu

Tavuk Şiş Tarifi Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

şişeyi geçmek

  • Kiraz domatesiniz yoksa domatesleri rendeleyin.
  • yeşil biber

Lokumlu tavuk şiş tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Tüm malzemeleri karıştırıp dolaba atıp yaklaşık 40 dakika bekleterek baharatını yapalım. Ne kadar beklerseniz o kadar iyi.
  2. Daha sonra şişlerimizin üzerine bir adet yeşil biber ve bir adet domates koyalım, ardından tavuklarımızı ortadan ikiye sonra domates ve biber şişlerinin üzerine koyup yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye bu şekilde hazırlayalım.
  3. Yağlı kağıdımızı ıslatıp üzerini hava almayacak şekilde kapatalım.
  4. Tavuğumuzu 200 derece fırında 40 dakika pişirelim. Daha sonra 10 dakikada ağzı açık şekilde pişirip servise sunabiliriz.

resimli lokum tavuk şiş tarifi

  • tatlı tarifi
  • ahenk içinde
  • yakın
  • kek tarifleri
  • tümör
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Tavuk
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

karnabahar tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın