Hepiniz hoşgeldiniz,
İki gün eğlenmedik. Yediğimiz bir şey olmalı, dün hastanedeydik. Test vb. üzerine, gıda zehirlenmesi teşhisi kondu. Kendimizi toplamaya başlıyoruz. Gözlerimi açıp normal yeme alışkanlığımı geri kazandığımda oturup yazacak gücü buldum. Hayatı yemek yapmaya ve yemek yapmaya bağlı olan birinin yemek resimlerini bile görememesi gerçekten trajikomik 🙂
Neyse bu durumu atlatınca ortalığı karıştırmak yerine sağlıklı ve sade Ege lezzetiyle devam ediyorum.
Bitki salatalarını hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli şey çiğ olarak servis etmeyecekseniz tadına bakmak için kaynatmaktır. Çok kaynatırsanız rengi değişir ve fotoğraftaki canlı yeşili elde edemezsiniz.
Son olarak salatanızı hemen servis edebileceğiniz gibi, bir saat kadar buzdolabına kaldırıp tadını aldıktan sonra servis edebilirsiniz.
Şok kaynama ile ilgili makaleme buradan ulaşabilirsiniz. Aşçılık Okulu bölümünü de buradan ziyaret edebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Yaban turpu salatası tarifi için malzemeler
- 500 gram turp 2 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı Tuz Karabiber Yarım limonun suyu
kaynayana kadar:
- 2 litre sıcak su 1 yemek kaşığı tuz 2 litre buzlu su
Turp salatası tarifi nasıl yapılır?
Turpları saplarından ayırın, 1-2 su ile yıkayın. Genç yapraklar çıkarıldıktan sonra kalan saplar 3-4 cm uzunluğunda kesilir. Büyük bir tencerede kaynar su kaynatın. Önce yaprakları suya atın ve canlı yeşil bir renk alana kadar 1-2 dakika kaynatın. Haşlanan yaprakları hemen buzlu suya atın. Yapraklar soğuduktan sonra, süzmek için bir kevgir içine koyun. Aynı işlemi yapraklarda yaparken 1-2 dakika daha kaynatın. Sararmış otları servis tabağına alın. Zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Bir saat kadar buzdolabına kaldırıp servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]