Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu tarifi yaptım, fotoğrafları düzenledim ama paylaşmak için hazırladığımız hazır turşuyu bekledim 🙂 Aslına bakarsanız turşu bir haftada yapılmış ve şimdiden tabaklara gelmişti…
Hey! Müsli müsli diyorsanız nerelerdeydiniz hemen anlatayım çünkü ben buna çok üzüldüm 🙂 Muğla’dan uçakla döndüğümüz için turşumuz Akyaka’da kalmıştı ve iki katı kargomuz vardı. tıpkı biz giderken olduğu gibi, üstelik uçakta da bir kilogram sınırı vardı. Neyse ki güzel haber geldi ve üzerime su serpildi 🙂
Bahçıvanlık kayaçları genellikle deniz fasulyesi veya deniz fasulyesi, özellikle deniz fasulyesi ile karıştırılır. İyot açısından zengin oldukları için hepsinin tadı benzer olsa da hepsinin farklı bir tadı vardır. Rock Grove’un tadı adından da anlaşılacağı gibi biraz acıdır. Salatalar da turşu gibi yapılır ama kaynatarak salata yapmayı denemedim.
Nerede faydalıdırlar? Soranlara örnek olarak “Blog yazmak kolay değil” temalı resmimi gösterebilirim 🙂 Özellikle Akdeniz ve Ege kıyılarında kayalıklarda bolca yetişir. Maalesef parayla satıldığını görmediğim için nereden alınabileceğini bilmiyorum ama bazı büyük marketlerde turşu olarak satıldığını gördüm. Faydalarına gelince guatr hastalığına iyi geldiği söyleniyor ama kesin bir bilgim yok.
Son olarak şöyle oldu… Bu fotoğrafı turşu yapmadan bir gün önce Akyaka’da yemek yediğimiz Cordon Restaurant’ta çekmiştim. Sadece fikrinize eklemek istedim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kaya turşusu tarifi için malzemeler
- 1 zarf kayısı 1 parmak eksik 1 çay bardağı kaya tuzu 1 limon 4-5 diş sarımsak 1 litre su 2 litre cam kavanoz
Turşulu kaya mısır tarifi nasıl yapılır?
Kaya kabukları ayıklanır ve yıkanır. Yabancı otları temizlerken yeşil yaprakları ve sapların taze kısımlarını yapraklara yakın tutun. Suyu kaynatın, tuzun yarısını ekleyin ve karıştırın. Tuzlu suyu kavanoza koyun, yıkayıp 4 parçaya ayırdığınız limonları, kabuğunu soyup doğradığınız sarımsağı ekleyin. Çıkarttığınız kayaların koruklarını kavanoza bastırın ve kenara ayırdığınız kaynar suyu kavanozun ağzına gelene kadar ekleyin. Sarıya dönmesi için 1-1,5 hafta bekleyin. Sarımsı kaya korularından bir servis tenceresi alın ve tuzluysa suyu saklayın. Sarımsak, zeytinyağı ve isteğe bağlı sirke ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]