Turşu kırmızı pancar ve siyah havuç

Kırmızı pancar ve siyah havuç turşusu tarifi için malzemeler

  • 10 orta boy kırmızı pancar
  • 5 büyük siyah havuç
  • 2 baş sarımsak
  • 2 litre içme suyu
  • 1 çay kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı acı biber (tercihen)

Pancar ve havuç turşusu tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Pancar ve havuçları düzenli olarak yıkıyoruz.
  2. Mikrobu parçalamak için sirkeli suda 10-15 dakika bekleyebilirsiniz.
  3. Malzemeyi traşlayarak veya soyarak temizleyebiliriz.
  4. Sarımsak kabuğunu çıkarıp kenara alalım.
  5. Turşu kavanozunun dibine 7-8 adet sarımsağı ekleyelim ve kırmızı pancar ve siyah havuçları ekleyip tekrar sarımsağı ekleyelim.
  6. Pancar ve havuçları tekrar ayıralım ve aynı işlemi uygulayalım.
  7. Son olarak ayrı bir kapta 2 litre içme suyunu (malzemeleri kaplayacak şekilde azaltıp artırabilirsiniz) ve suya kaya tuzu, kırmızı acı biber ve sirkeyi karıştıralım.
  8. Tuz eriyene kadar karıştırın.
  9. Turşu kavanozuna dökelim.
  10. Kavanozu sıkıca kapatın ve bir kez sallayın.
  11. 10 gün kadar serin bir yerde bekletelim. Şalgam gibi suyunu içebilir. Arpa veya kuskus tarifi ile denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun 😇🌸.

Fotoğraflı turşu kırmızı pancar ve siyah havuç tarifi

  • tatlı tarifi
  • havuç
  • kırmızı
  • pancar kökü
  • kek tarifleri
  • siyah
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Ekşi
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Tahıl karabiber sosu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın