Turşu Suyu Yapılışı – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Artık kış hazırlıklarının sonuna yaklaşıyoruz. Bütün kış tüketilecek ev yapımı, katkısız turşuların hazırlanışı, konserve bittiğinde ortaya çıkan turşularla başladı.

Turşu döneminde olduğumuz için takipçilerimin çoğu turşu yaparken suyu nasıl sıkılır sorusu geliyor.

Elbette her insan kendi zevkine göre ya da emin olduğu şekilde farklı malzemeler kullanır. En basit ve net ölçülerle yaptığım turşu suyunu sizlerle paylaşmak istedim.

Malzeme ölçüleri 1 litre için geçerlidir. 1 litre düğme suyu ile toplamda 1 kg’lık 2 kavanozda turşu yapabilirsiniz.

Turşuların hızlı mayalanması için nohut, lezzet için sarımsak, lezzet katmak ve hava almasını önlemek için maydanoz ve dereotu veya kereviz yaprak ve saplarını kullanabilirsiniz.

Turşu yapmanın püf noktalarını anlattığım yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Aşk…

Turşu suyu tarifi malzemeleri

    1 litre kaynar sıcak su (içme suyu) ½ su bardağı üzüm sirkesi 3 yemek kaşığı turşuluk tuz (kaba tuz) Yarım limonun suyu 1 tatlı kaşığı toz şeker

Turşu suyu tarifi nasıl yapılır?

1 litre sıcak suyu uygun bir ölçü kabına veya karıştırma kabına alın. Sirke, limon suyu, tuz ve şekeri ekleyip tuz eriyene kadar karıştırın. Tuz eridikten sonra soğumaya bırakın. Hazırladığınız dekapaj malzemesini temiz bir cam kaba koyun. Turşu suyu ve diğer tatlandırıcı malzemeleri de ekledikten sonra kavanozun kapağını kapatın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın