Turta (peynir altı suyu ile) – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Pazartesi tarifimde sizlere peynir altı suyundan ve kullanılabileceği tariflerden bahsetmiştim. Şimdiye kadar yaptığım en lezzetli ve kalın kreplerden birini paylaşmak için gerçekten sabırsızlanıyorum. Bu tarif, İngiltere’de Newhouse Farm’ın sahibi olan bir baba ve oğula ait. Aslında, büyük büyükannelerinin geleneksel tarifiydi.

Sütü peynir altı suyu olmadan da kullanabilirsiniz ama bir gün lor yaptığınızda denemenizi tavsiye ederim. Tarifteki bir diğer önemli malzeme ise krem ​​tartar. Krem tartar ve kabartma tozu ile kabarık ve kabarık krepler yapar. Tartar kremini pastanelerden veya internetten satın alabilirsiniz. İnternetten baktığımda birçok baharat markasının krem ​​tartar içerdiğini gördüm ama piyasada hiç bulamadım.

Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.

Aşk…

Pankek tarifi malzemeleri (peynir altı suyu ile)

    1 büyük yumurta 75 gr toz şeker (bir çay bardağından biraz az) 250 gr un (2 su bardağı) ½ çay kaşığı krem ​​tartar ½ çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz 1,5 su bardağı peynir altı suyu

Pankek tarifi (peynir altı suyu ile) nasıl yapılır?

Un, krem ​​tartar ve kabartma tozunu birlikte eleyin ve bir kenara koyun. Yumurtanın beyazını, toz şekeri ve tuzu birlikte çırparak alt üst edin. Biraz un ekleyin ve yumurtaları kapatmadan karıştırmaya başlayın. Biraz daha peynir altı suyu ve biraz daha un ekleyin ve yumurtaları boşaltmadan tüm malzemeleri ekleyin. Teflon bir tavayı biraz sıvı yağ ile yağlayın ve fazla yağı bir bezle alın. Küçük bir kepçe hamur alıp tavaya döküyoruz. Bir seferde 2-3 parça dökün ve hamurun üst kısmı yukarı bakacak şekilde diğer tarafını çevirin. 30 saniye sonra diğer tarafını çevirin ve tavadan çıkarın. Hamur kaybolana kadar aynı işlemi yapın. Reçel, bal ve taze meyvelerle servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın