Turta ve Patates – En Sevdiğim Yemek

Patatesli Börek tarifi için önce 3-4 orta boy patates haşlanır.

Haşlanmış patatesi çatal ve 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber ile ezin ve iyice karıştırın.

Aynı zamanda pasta sosu hazırlanır.

Bir kaseye 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ ve bir şişe tuzlu su ekleyin ve karıştırın.

Yufkayı yağlanmış tepsiye parçalar halinde koyalım, sosu ekleyip patates püresinin üzerine koyalım.

Ardından 1 yufkayı daha kesip üzerine sosumuzu ilave edip tekrar patates çamurundan dökelim ve bu şekilde tepsiye 5 yufkayı koyalım.

Kalan sosu üzerine dökelim ve 180° fırında 40 dakika pişirelim.

Patates Kızartması Pasta servise hazır.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın