Patatesli Börek tarifi için önce 3-4 orta boy patates haşlanır.
Haşlanmış patatesi çatal ve 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber ile ezin ve iyice karıştırın.
Aynı zamanda pasta sosu hazırlanır.
Bir kaseye 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ ve bir şişe tuzlu su ekleyin ve karıştırın.
Yufkayı yağlanmış tepsiye parçalar halinde koyalım, sosu ekleyip patates püresinin üzerine koyalım.
Ardından 1 yufkayı daha kesip üzerine sosumuzu ilave edip tekrar patates çamurundan dökelim ve bu şekilde tepsiye 5 yufkayı koyalım.
Kalan sosu üzerine dökelim ve 180° fırında 40 dakika pişirelim.
Patates Kızartması Pasta servise hazır.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]