Tuz ve Biber Çeşni Tarifleri (Talimatları ile)

Merhaba arkadaşlar farklı tarifler arayanlar için enfes kurabiye tarifim birkaç aydır taze, muhteşem kıvamıyla durağan değil.

Margarini karıştırma kabına alalım 1/2 çay bardağı zeytinyağı ve sirkeyi ekleyip yoğurmaya başlayalım limon suyu, sıcak su ve tuzu ekleyip karıştıralım kalan yağı ilave edip tekrar karıştıralım, pürüzsüz olana kadar yoğurmaya devam edelim. tutarlılık.

Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim kabartma tozunu da ekleyip yoğuralım ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur elde etmeliyiz.

Üzerine pul biber ve karabiberi ekleyelim tekrar çırpmaya devam edelim kenara koyalım

Hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp iki yanından ince uzun yuvarlayalım ve yaptığımız tatlı kurabiyelerimizi yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Kaynadığı için boşluk bırakmakta fayda var. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.

Üzerine yumurta beyazını fırça yardımıyla sürün.

Önceden 200 C de 20 dk.Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Pişen kurabiyeleri fırından alıp tepside soğumaya bırakalım dokunmayın yoksa tepsiye dağılır bu şekilde yapıp buzdolabında bekletebilirsiniz.

Nefis kurabiyelerimiz kargoya hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın