medyauzmani.com

Tuz yerine geçen baharatlar nelerdir?

Yemeklerin lezzetine büyük ölçüde lezzet verebilen tuzlar, pek çok kişinin damak zevkine hitap etmektedir. Düşük tuz miktarı da iyi bir mineral kaynağı olarak öne çıkıyor. Vücuttaki elektrot dengesini destekleyen tuz, vücuttaki bazı önemli süreçlerin engellenmesi için önemlidir. Ancak yemeklerinizde tuza iyi bir alternatif arıyorsanız farklı baharatları da deneyebilirsiniz.

Tuz yerine geçen baharatlar nelerdir?

karabiber

Karabiber, antienflamatuar ve antioksidan özellikleriyle dikkat çekiyor. Vücuda girdikten sonra dokuları serbest radikallerin olumsuz etkilerinden korumaya yardımcı olur. Karabiberin özellikleri vücudun yüksek tansiyona karşı korunmasını sağlar. Zamanla böbrek fonksiyonlarını iyileştirir ve sıvı filtrasyonunu daha pratik hale getirir. Karabiberin sağlık açısından önemli faydalarının yanı sıra kilo vermeye yardımcı olduğunu ve ciltte kırışıklıkların oluşmasını engellediğini de hatırlatalım. Yemeklerinizde tuz yerine karabiber tercih edebilirsiniz.

zaatar

Tuz yerine en önemli baharatlardan biri olan kekik kullanabilirsiniz. Kekik vitaminler, mineraller, antiseptik, mantar öldürücü ve iltihap önleyici özellikler içerir. Kekik içeren doğal yağlar düzenli olarak tüketilirse vücuttaki bağışıklık faaliyetlerinin gelişimini destekler. Ayrıca solunum problemleri riskini azaltmaya yardımcı olur. Kekik, birçok farklı gıda ile uyumlu olabileceğinden popüler seçenekler arasında yer almaktadır. Kekik sayesinde tüketeceğiniz besinleri zenginleştirebilirsiniz. Tüm faydalarına rağmen kekik kullanımına dikkat edelim. Piyasada satılan bazı düşük kaliteli kekik yağları ciddi sağlık sorunlarına neden olacak kadar zararlı olabilir. Bu nedenle her türlü baharat ve çeşni yağlarını www.hayfene.com gibi güvenilir mağazalardan satın almak önemlidir.

kimyon

Yemeklerinize ekleyebileceğiniz kimyon miktarının az olması, rafine tuz kullanımınızı sınırlamaya çalışırken yemeklerinize farklı tatlar katmanızı sağlar. Serbest radikallerin olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olabilecek antioksidanlara kimyon sayesinde ulaşmak mümkün. Düzenli olarak kimyon tüketimi kolesterolü kontrol etmeye yardımcı olur. Ciddi kardiyovasküler hastalık riski de azalır. Kimyonu farklı et ve balık çeşitleriyle deneyebilirsiniz. Çorbalar, pirinç ve sebzeler de kimyonun uygun olduğu besinler arasındadır. Bu arada kimyonun zayıf etkisi var mı diye merak edenler için hemen anlatayım. Kimyonu tek başına tüketmek, kişiye özel bir diyet ve diyet programı ile desteklenmedikçe kilo vermenizi sağlamaz. Ancak diyet ve egzersiz ile desteklendiğinde kimyon tüketmek yağ yakıcı ve ödem azaltıcı özelliği sayesinde kilo vermenize yardımcı olur.

Zencefil

Anti-inflamatuar olan ve sindirime yardımcı olabilen zencefil, özellikle tadıyla ayırt edilir. Tüketilen tuz miktarını azaltmaya çalışıyorsanız zencefil deneyebilirsiniz. Daha da önemlisi, zencefilin baharatlı tadına ek olarak tıbbi faydaları da vardır. Zencefilin kayda değer faydaları arasında ağrı kesici, kolesterolü düşürme, kan şekerini düzenleme ve kanser risklerini azaltma sayılabilir. Zencefil ayrıca bulantı ve kusmayı da önler. Zencefil yemek, özellikle kronik sabah bulantılarını önlemede ve hamilelikte bulantı ve kusmaya karşı en etkili çözümlerden biridir. Zencefil içeriği yüksek olan zencefil, farklı tatlarla eşsiz bir bütünleşme sağlar. Ekmek, kraker, meyve ve sebze suları, salatalar ve çorbalar için zencefili tercih edebilirsiniz. Bu sayede damak zevkinize uygun yemekler hazırlayabilirsiniz. Ayrıca Hayfene marka meyve tozu ve baharat tozlarını da tercih edebilirsiniz.

Zerdeçal

Zerdeçal dünyaca ünlü bir baharattır. Zerdeçal, özel portakal rengiyle ünlüdür ve antioksidanlar açısından zengindir. Yemeklerinize tuz kullanmadan farklı bir lezzet katmak istiyorsanız zerdeçal tercih edebilirsiniz. Sindirime yardımcı olabilen ve antibakteriyel özelliği ile dikkat çeken zerdeçal, hastalık riskinin düşük seviyelere indirilmesine yardımcı olur. Zerdeçal mucizevi faydaları nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirir ve bulaşıcı hastalıklardan korur. Bu nedenle uzmanlar, sağlığınıza engel teşkil etmediği sürece günde 1-2 çay kaşığı zerdeçal almanızı tavsiye ediyor. Zerdeçalı çorba ve salatalarda veya yoğurtla karıştırarak yiyebilirsiniz. Ancak zerdeçalın yağda çözünen kurkumin içerdiğini unutmayın. Bu nedenle yemeklerle ve yağ içeren yiyeceklerle zerdeçal almak en iyi seçim olarak kabul edilir. Doğal olarak yağ içeren yoğurt ve zerdeçal tüketimi en popüler ve faydalı tüketim yöntemleridir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın