Pretzel, yemeye doyamadığım simitlerden biri. Ağızda enfes bir tat bırakır. Hava almayan kaplarda sakladığınızda tazeliğini uzun süre korur. Afiyet olsun bal ol 🙂
Dersler:
1 kutu pasta margarini
1/2 çay kaşığı yağ
1/2 çay kaşığı sirke
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz,
1 poşet kabartma tozu
mümkün olduğunca
yukarı:
2 çay kaşığı susam ve çörek otu
2 yumurta sarısı
yapılışı:
Öncelikle 2-3 su bardağı unu derin bir kaba eliyoruz. Unun ortasına elimizle çukur açıyoruz. Yumurta, susam ve çörek otu hariç tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.
Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar unu azar azar eklemeye devam ediyoruz.
Hamurdan parçalar koparıp elimizde uzun ve ince bezeler şekli veriyoruz. Daha sonra sağ ucunu sol tarafından geçirip kağıt yağladığımız fırın tepsimize diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. Önceden 180ºC’ye ısıttığımız fırınımıza koyuyoruz ve üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]