Börek, ne kadar doyurucu olursa olsun Türk mutfağının en sevilen atıştırmalıklarından biridir. Genelde çayın yanında ya da kahvaltıda yapmayı sevdiğimiz hamur işleri lezzetlidir.
Kahvaltıda hamur işleri yemek çok keyiflidir. Soframız doyacak, midemiz doyacak. Tarifimiz sadece 10 dakika içinde hazır olacak. Üstelik malzeme daha az ve ekonomiktir. Sadece 3 parça hamur kullanılarak yapılan bu börek ile 4 kişi rahatlıkla midesini doldurabilmektedir. Umarız denediğinizde beğenirsiniz. Afiyet olsun!
Dersler
- 3 adet hazır yufka
sos malzemeleri
- 2 yumurta
- 3/4 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
İç harç bileşenleri
- 1/2 su bardağı beyaz peynir
- 10-12 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kara biber
yapılışı
İlk olarak süt, sıvı yağ ve yumurtayı bir kaba alın ve iyice çırpın.
İçi için rendelenmiş veya dövülmüş peynir, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları bir kapta karıştırın.
Büyük bir kasenin tüm parçalarını sıvı yağ ile yağlayın. Daha sonra böreklerden biri kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirilir. Üzerine sosu gezdirip yayalım. Başka bir yufkayı 4-5 parçaya bölün ve rastgele düzenleyin. Sonra sosu tekrar dökün ve yayın. Üzerine iç harcınızı yayın. Kalan hamuru parçalara ayırıp üzerini örtün. Tekrar kızartın ve sarkan yufkayı kenarlarından ortaya doğru katlayın.
Orta ateşte pişirin. Altın rengi dönünce çevirin ve pişirmeye devam edin.