Üç Portakal ve İki Limonlu Limonata Tarifi için limon ve portakalları buzdolabından çıkarın.
Buz biraz eriyince mutfak robotuna alınır, üzerine 1 su bardağı şeker eklenir ve iyice çekilir.
Daha sonra tülbent geniş bir kaba yayılır ve hazırlanan karışım bir bardak su ilave edilerek tülbent içine dökülür.
Kalan su ilave edilerek az miktarda su içinde bekletilir. Su limonun rengi değişince tülbentin ağzı bağlanır ve limon ve portakalın posası iyice sıkılır ve sudan çıkarılır.
Limonata bir kavanoza alınır ve soğuması için buzdolabına konur.
Şeker ve su oranını damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.
Üç portakal ve iki limonlu ev yapımı limonata hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]