Toz süzülür.
Soğuk tereyağı una batırılarak yetiştirilir.
Daha sonra su dışında kalan malzemeler (soda sirke içinde çözüldükten sonra ilave edilir) eklenir ve karıştırılır.
Sistematik olarak su ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır.
Hamur eşit toplara bölünür ve buzdolabında bir saat bekletilir.
Bu sırada dolgu hazırlanır.
Tereyağı ve şeker çırpma teli ile 5-6 dakika. organize edilir.
Daha sonra un dökülerek elimizle ovarak iyice karıştırılır ve son olarak vanilya ve ceviz eklenip karıştırılır. İçeceğimiz hazır.
Hamuru buzdolabından çıkarın ve 10-15 dakika dinlendirin. bekleyeceğiz.
Sonra çok ince olmayacak şekilde yayılır.
3 cm açık. kes ve yap. En ucundan 1 yemek kaşığı tuz konur ve üçgen katlanır.
180 ° C’de altın kahverengi olana kadar pişirin. (2-15 dk.)
Her fırının kendi yeri vardır. 180 dr pişirdim. Siz fırın ayarlarınızı kontrol edin. Çok yüksek olmayacak.
Deneyin bence memnun kalacaksınız.
Unutmadan üzerine pudra şekeri serpip soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]