Merhaba sevgili arkadaşım,
Hafta sonu geldi ve benim suçum yok deyince bir daha evden çıkamadım 🙂 Uzun bir ara verdiğimiz bu günü video çekmeye ayırmaya karar verdik. Her hafta fırsat buldukça eski ve yeni tariflerin videolarını YouTube kanalıma yüklemeye çalışacağım. Tabii ki önceliğim mümkün olduğunca pratik tarifler ve yöntemler ama önümüzdeki günler için farklı planlarım var 🙂
Helva benim en sevdiğim tariflerden biridir ve ne zaman yapsam aklıma annemin tatlı kokusu ve yemek yaparken ki kedi kokusu gelir. Helvanın soğumasını beklerken zorlandığımız, hemen bir parça vermelerine rağmen yeriz dediğimiz daha dün gibi 🙂
Un helvası yapılırken fırından çıkmamak çok önemli, şerbet eklenirken dikkat edilmelidir çünkü kavrulan un çok sıçradığı için çok yüksek ısıya ulaşır. Bu nedenle şerbeti eklemeden hemen önce altını kısabilir veya kapatabilirsiniz.
Tarif videosunu buradan izleyebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Un helvası tarifi malzemeleri
- 250 gram tereyağı veya sebze katı yağı, 2 su bardağı beyaz un
Bir içki için:
- 2,5 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su
Servis için:
- Hindistan cevizi
Un helvası tarifi nasıl yapılır?
Su ve şekeri bir tencereye alıp kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynattıktan sonra ocaktan alın. Tereyağını bir tavada eritin, unun tamamını ekleyin ve orta ateşte kavurmaya başlayın. Unun kokusu çıkıp koyulaşınca altını kısın ve hazırladığınız şerbeti dikkatlice ekleyin. Kalınlaşana ve artık kaşığa ve tencereye yapışmayana kadar karıştırarak pişirin (yaklaşık 2 dakika). Ocağı kapatın, tencerenin kapağını kapatın ve helvayı ılıyana kadar dinlendirin. İster elinizle bastırın ister kalıp yardımıyla şekil verip servis tabağına alın. Arzuya göre hindistan cevizi veya fındık ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]