Merhaba sevgili arkadaşım,
Pratik ve lezzetli, canınız istediğinde çıkarıp pişirebileceğiniz bir tarifiniz varsa onu birazdan okumak üzeresiniz 🙂 Hatta onun nişastalı, yağsız halini de sizlerle paylaşmıştım. bu Nişasta-Pırasa Turtası tarifinde.
Bu sefer yufkayı dilimledikten sonra yağlamak yerine yufkanın tamamı olan kendi sosumuzu sürüp işimizi kolaylaştırıyoruz. Tabii ekstra lezzeti ve tereyağlı çıtır çıtırı da unutmayalım.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Sirke ve sirke ile çıtır börek tarifi için malzemeler
- 4 adet yufka 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı ½ çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı un
Dahili ücretler:
Sirke ve un tarifi ile çıtır börek nasıl yapılır?
Eritilmiş tereyağını bir kaba alın. Sirke ve sirke ekleyin. Un ekleyin ve karıştırın. Dolgu için lor, tuz ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Mutfak tezgahına bir parça hamur yayın. Üzerine hazırladığınız sosu bir fırça yardımı ile yayın. İkinci folyoyu birinci kat yufkanın üzerine yayın ve bir fırça ile baharatlayın. Her yufkayı bıçak yardımıyla 10 üçgen olacak şekilde kesin. Açtığınız hamurun geniş kısmına iç malzemeden bir tatlı kaşığı kadar koyup yuvarlayın. Diğer iki yaprakla da aynısını yapın. Tüm yufkalar bittiğinde kalan sosu folyonun üzerine yayın. Hazırladığınız börekleri birbirine yapışmayacak şekilde bir kaba dizin ve buzluğa kaldırın. Pastayı en az 2-3 saat dondurucuya koyun. Böreklerin üzerine buzluktan çıkardığınız yumurta sarısını sürün ve 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]